Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Γιάννης Νικολάου για Περιφερειακή Αρχή: «Μιλούν για έγκαιρη διοχέτευση της πληροφορίας στους πολίτες…στα λόγια, γιατί στην πράξη “στο παρά πέντε”»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης «Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής» κ. Γιάννης Νικολάου, στο πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο για το 2025 που έλαβε χώρα πριν 2 μέρες, ζήτησε ενημέρωση σχετικά με τη μη έγκαιρη εκκίνηση της διαδικασίας επιλογής των επιχειρήσεων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη Διεθνή Έκθεση τροφίμων & ποτών «FOOD EXPO 2025». 

Πιο συγκεκριμένα, με ανάρτηση του αναφέρει:

Στο πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο για το 2025 που έλαβε χώρα πριν 2 μέρες, ζήτησα ενημέρωση σχετικά με τη μη έγκαιρη εκκίνηση της διαδικασίας επιλογής των επιχειρήσεων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη Διεθνή Έκθεση τροφίμων & ποτών «FOOD EXPO 2025».

Συγκεκριμένα, ανέφερα ότι, ήταν γνωστό από τις 8 Ιουλίου 2024 ότι η φετινή Διεθνής Έκθεση θα λάβει χώρα από 8 έως 10 Μαρτίου 2025. Ως εκ τούτων, έπρεπε να έχουν ενημερωθεί έγκαιρα όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στον κλάδο της αγροδιατροφής και εξαγωγών και επιθυμούν να συμμετάσχουν στην έκθεση μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αντ’ αυτού, φτάσαμε «στο παρά πέντε» της έναρξης της έκθεσης για να κληθούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, πράγμα το οποίο έγινε στις 13/1/2025. Αποτέλεσμα αυτής της ολιγωρίας είναι ο χρόνος που έχουν οι επιχειρήσεις στη διάθεση τους από τη στιγμή που θα ενημερωθούν εάν θα επιλεγούν να συμμετάσχουν να είναι ανεπαρκής ώστε να προλάβουν να προετοιμαστούν κατάλληλα για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της έκθεσης.

Αναρωτιέμαι λοιπόν, πώς θα καταφέρουν οι επιχειρήσεις που θα επιλέγουν, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, να κάνουν τον προγραμματισμό τους για την καλύτερη ανάδειξη των Πελοποννησιακών προϊόντων;

Πόσο δε μάλλον όταν αναφερόμαστε στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στη χώρα, με διεθνές αποτύπωμα και υψηλή αναγνώριση από την Παγκόσμια Βιομηχανία, όπου παρέχεται η δυνατότητα ανάδειξης των Πελοποννησιακών προϊόντων και σύναψης εμπορικών συμφωνιών με χιλιάδες Έλληνες και διεθνείς αγοραστές.

Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της «FOOD EXPO 2024» συμμετείχαν πλέον των 1.300 Ελλήνων και ξένων εκθετών και η επισκεψιμότητα άγγιξε τις 35.000 επισκεπτών από όλο τον κόσμο.

Προσέτι δε, να επισημάνω ότι, ουδείς από την Περιφερειακή Αρχή βρήκε την ευθιξία να απαντήσει στα ερωτήματα μου! Παρά ταύτα συνεχώς μιλούν για εξωστρέφεια στην επιχειρηματικότητα και για έγκυρη και έγκαιρη διοχέτευση της πληροφορίας στους πολίτες.. Στα λόγια, γιατί στην πράξη «στο παρά πέντε»!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα το τμήμα στίβου του Μεσσηνιακού Γ.Σ. 1888

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το τμήμα στίβου του Μεσσηνιακού...

Δήμος Σπάρτης | Αναλυτικό Πρόγραμμα Αποκριάτικων Εκδηλώσεων 2025

Το 2ο Παιδικό Καρναβάλι του Δήμου Σπάρτης είναι γεγονός...

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας σε εκδηλώσεις και κοπές πίτας Συλλόγων

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας, Ευστάθιος Κούλης, παρευρέθηκε το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Φεβρουαρίου, στις εκδηλώσεις και κοπές πίτας που διοργάνωσαν με μεράκι και φροντίδα δραστήριοι σύλλογοι της Γορτυνίας, της Αρκαδίας αλλά και φίλοι της περιοχής και αποτέλεσαν μια όμορφη ευκαιρία συνάντησης πολλών συμπατριωτών, που αν και ζουν μακριά, παραμένουν βαθιά δεμένοι με τον τόπο τους. Ο

Χρήστος Λαμπρόπουλος: «Η εκπαίδευση χτίζει γέφυρες συνεργασίας και πολιτισμού»

Μια ιδιαίτερα θερμή υποδοχή επεφύλαξε η εκπαιδευτική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης σε μαθητικές αποστολές από την Τσεχία και την Ισπανία, στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+, το πρωί της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου 2025. Την τελετή χαιρέτισαν η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, κ. Κυριακή Ζαχαροπούλου, εκπαιδευτικοί, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων ο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ