Περιφέρεια Πελοποννήσου-Πρόγραμμα παρεμβάσεων για την προστασία από κατολισθήσεις & διάβρωση εδαφών προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027, προχωρά στην υλοποίηση ενός σημαντικού προγράμματος για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων και της διάβρωσης των εδαφών. Η δράση, με συνολικό προϋπολογισμό 5 εκατομμυρίων ευρώ, στοχεύει στη μείωση των φυσικών κινδύνων που απειλούν τις υποδομές, την οικονομική δραστηριότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών μας. Το πρόγραμμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027, προχωρά στην υλοποίηση ενός σημαντικού προγράμματος για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων και της διάβρωσης των εδαφών. Η δράση, με συνολικό προϋπολογισμό 5 εκατομμυρίων ευρώ, στοχεύει στη μείωση των φυσικών κινδύνων που απειλούν τις υποδομές, την οικονομική δραστηριότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών μας.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Περιφερειακού Σχεδίου Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) της Πελοποννήσου, το οποίο υποδεικνύει τις περιοχές υψηλού κινδύνου για κατολισθήσεις και τις απαραίτητες παρεμβάσεις. Βασίζεται σε μέτρα προστασίας και πρόληψης, που περιλαμβάνουν τεχνικές παρεμβάσεις για τη σταθεροποίηση των εδαφών, βελτιώσεις στις υποδομές για την πρόληψη κινδύνων και τη δημιουργία ή ενίσχυση συστημάτων αποστράγγισης. Η δράση εντάσσεται στην προτεραιότητα της «Αειφορικής ανάπτυξης και βιώσιμης διαχείρισης των πόρων της Περιφέρειας» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Δικαιούχοι της δράσης είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς και οι Δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η υποβολή προτάσεων ολοκληρώνεται στις 28 Φεβρουαρίου 2025 μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ).

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτώχος, δήλωσε: «Με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος, προχωρούμε στην υλοποίηση ουσιαστικών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων. Στηριζόμαστε στις κατευθύνσεις του Περιφερειακού Σχεδίου Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή, επενδύοντας σε έργα που ενισχύουν την προστασία των υποδομών μας από τα αυξανόμενα φαινόμενα διάβρωσης και κατολισθήσεων».

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε επιφυλακή η Σπάρτη: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη 30 Ιουλίου

Σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας βρίσκεται ο Δήμος Σπάρτης, καθώς σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής

Η Στεμνίτσα στο επίκεντρο της UNESCO – Η τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας ταξιδεύει στον κόσμο

Στη Στεμνίτσα, το ιστορικό κέντρο της αργυροχρυσοχοΐας της χώρας,...

Φωτιά σε αγροτοδασική περιοχή στη Μεσσηνία – 40 πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης 29 Ιουλίου...

200 χρόνια από την πυρπόληση του Αγίου Ιωάννη Κυνουρίας – Εκδήλωση μνήμης για τη Σχολή Καρτσιώτη

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας και η Δημοτική Κοινότητα Άστρους διοργανώνουν επετειακή εκδήλωση μνήμης για τη συμπλήρωση διακοσίων ετών από την πυρπόληση του Αγίου Ιωάννη Κυνουρίας και της ιστορικής Σχολής Καρτσιώτη.