Νικολάκου προς Πνευματικό «Με επικίνδυνες αλχημείες δεν ασκείται υπεύθυνη κοινωνική πολιτική»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Θα συνιστούσαμε στο Δήμαρχο Κορινθίων να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του. Οφείλει να υπηρετεί με υπευθυνότητα και σοβαρότητα τη θεσμική του λειτουργία και όχι να επιδίδεται σε ανούσιες και προσβλητικές τοποθετήσεις που τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα στα μάτια των πολιτών που κλήθηκε να εκπροσωπεί.

Σε ότι αφορά την πολιτική πρακτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι απόλυτα σαφές ότι ακολουθεί την πολιτική κατεύθυνση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη. Η κατεύθυνση αυτή ωστόσο είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού, διαβούλευσης και αποφάσεων συλλογικών οργάνων, όπως υπαγορεύει η δημοκρατία και η λειτουργία της κοινωνίας.
Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά το θέμα των Κέντρων Κοινότητας, οφείλει να απολογηθεί, όχι μόνο στους πολίτες του Δήμου της Κορίνθου, αλλά του συνόλου της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας γιατί τους στέρησε τη δυνατότητα να απολαμβάνουν των κοινωνικών αυτών υπηρεσιών, με την απόφασή του να μη συνεργαστεί για τη δημιουργία Κέντρου Κοινότητας στην Κόρινθο.
Σε πολιτικό επίπεδο θα πρέπει επίσης να απολογηθεί στους πολίτες του, γιατί απεμπολεί το συνταγματικό δικαίωμα της αυτοτελούς θεσμικής λειτουργίας του Δήμου, εφόσον, προκειμένου να εξυπηρετήσει ευκαιριακές προσωπικές στρατηγικές και να καλύψει την ανεπάρκειά του, προστρέχει στους Υπουργούς ως «επαίτης».
Το μοντέλο της Πελοποννήσου, το οποίο διαμορφώθηκε σύμφωνα με το πολιτικό όραμα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τεκμηριώνεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της και έχει γίνει δεκτό, τόσο από το Υπουργείο, παρά την εμμονική ιδεοληπτική διαφωνία της κας Υπουργού, όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία πριν το εγκρίνει το αξιολόγησε.
Ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου υλοποιείται σε όλα τα επίπεδα. Και η Περιφερειακή Κοινωνική Πύλη με την Επιτελική Συντονιστική δομή και τα κέντρα Κοινότητας είναι γεγονός. Και έπεται και συνέχεια αφού θα ενισχυθεί με τη σύσταση και άλλων κοινωνικών δομών όπως τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού Οικογένειας, Ηλικιωμένων, Αμεα.
Μπορεί άραγε να ισχυριστεί ο ίδιος ότι η πρότασή του έχει αξιολογηθεί, ή ότι υπακούει σε «κάποιο» στρατηγικό σχεδιασμό;
Πιστεύει ότι με τις πολιτικές «αλχημείες» του μπορεί να εξασφαλίσει στους πολίτες την ποιότητα των κοινωνικών υπηρεσιών που οφείλει να παρέχει;. Οι κοινωνικές πολιτικές, ιδιαίτερα σε μια περίοδο κρίσης για τη χώρα, είναι υψίστης σημασίας, απαιτούν συνέργειες και συνεργασίες και δεν επιτρέπονται ερασιτεχνισμοί και καιροσκοπισμοί για τη δημιουργία εντυπώσεων, που κρύβουν κινδύνους για τους πολίτες και την κοινωνική συνοχή».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επανεξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα επόμενα πέντε χρόνια...

Τρίπολη: Φωτιά ξέσπασε στον Άγιο Βασίλειο

Το απόγευμα της Πέμπτης 18/7, ξέσπασε φωτιά στον Άγιο...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη για την ενίσχυση της ποιότητας της εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη, συναντήθηκε την Τετάρτη 17 Ιουλίου, στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο άνδρες συζήτησαν για σημαντικά θέματα που αφορούν την εκπαίδευση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν προτάσεις για την ενίσχυση της ποιότητας της εκπαίδευσης στην περιοχή, καθώς και για

Ακύρωση παράστασης

Μετά την έκδοση του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε από το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής & Πολιτικής Προστασίας και ισχύει για τις 18/7/2024, η περιοχή μας βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου 4. Ως εκ τούτου η παιδική θεατρική παράσταση "O Kαραγκιόζης Καουμπόης" που ήταν προγραμματισμένη να παρουσιαστεί στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου, ακυρώνεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο