Μεγάλος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης για μαθητές | Δημήτρης Πτωχός: «Ας κάνουμε μαζί το επόμενο βήμα με όρους κυκλικής οικονομίας»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Είναι μεγάλη μου χαρά να βλέπω την ενεργή συμμετοχή των νέων μας σε τέτοιες σημαντικές πρωτοβουλίες. Η ανακύκλωση δεν είναι μόνο μια πράξη ευθύνης προς το περιβάλλον, αλλά και ένα βήμα προς την κυκλική οικονομία. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τα σχολεία που συμμετείχαν και έδειξαν τον δρόμο για ένα πιο βιώσιμο μέλλον», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά τη διάρκεια των βραβεύσεων του μεγάλου εκπαιδευτικού διαγωνισμού ανακύκλωσης στον οποίο έλαβαν μέρος 200 σχολεία της Περιφέρειάς μας.

Η ΤΕΧΑΝ σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Πελοποννήσου και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ολοκλήρωσε με επιτυχία τον Μεγάλο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο διαγωνισμός είχε στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργή συμμετοχή των νέων στην ανακύκλωση και την προώθηση της κυκλικής οικονομίας.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές από όλες τις τάξεις των σχολείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου λειτουργούν Πολυκέντρα Ανακύκλωσης Υλικών. Οι μαθητές επέστρεψαν πλαστικά, μεταλλικά και γυάλινα υλικά για ανακύκλωση στα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης που είναι εγκατεστημένα σε διάφορα σημεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης στην Καλαμάτα, όπου τα σχολεία και οι μαθητές που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό τιμήθηκαν για τις προσπάθειές τους.

Στην τελετή βράβευσης παρευρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο οποίος χαιρέτησε τους μαθητές και μίλησε για τα οφέλη της ανακύκλωσης. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε τη σημασία της κυκλικής οικονομίας και ενθάρρυνε τους μαθητές να υιοθετήσουν αυτήν την προσέγγιση στην καθημερινότητά τους. «Προς αυτήν την κατεύθυνση, δημιουργούμε ένα κέντρο κυκλικής οικονομίας και βιοοικονομίας στη Μεγαλόπολη που θα φανεί πολύ χρήσιμο και σε εσάς και στις επόμενες γενιές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τα αποτελέσματα του Μεγάλου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης είναι αναρτημένα και στην ιστοσελίδα της ΤΕΧΑΝ www.recycling-center.gr.

Καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου www.fodsapel.gr

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επανεξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα επόμενα πέντε χρόνια...

Τρίπολη: Φωτιά ξέσπασε στον Άγιο Βασίλειο

Το απόγευμα της Πέμπτης 18/7, ξέσπασε φωτιά στον Άγιο...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη για την ενίσχυση της ποιότητας της εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη, συναντήθηκε την Τετάρτη 17 Ιουλίου, στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο άνδρες συζήτησαν για σημαντικά θέματα που αφορούν την εκπαίδευση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν προτάσεις για την ενίσχυση της ποιότητας της εκπαίδευσης στην περιοχή, καθώς και για

Ακύρωση παράστασης

Μετά την έκδοση του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε από το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής & Πολιτικής Προστασίας και ισχύει για τις 18/7/2024, η περιοχή μας βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου 4. Ως εκ τούτου η παιδική θεατρική παράσταση "O Kαραγκιόζης Καουμπόης" που ήταν προγραμματισμένη να παρουσιαστεί στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου, ακυρώνεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο