Υπεγράφη η σύμβαση για την παράκαμψη της Γιάλοβας | Δημήτρης Πτωχός: «’Ενα ακόμη έργο με ιδιαίτερο αναπτυξιακό χαρακτήρα για την Πελοπόννησο»

Υπεγράφη στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η σύμβαση για την κατασκευή του οδικού έργου της παράκαμψης της Γιάλοβας, παρουσία, μεταξύ άλλων, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού. «Είμαι πολύ χαρούμενος, που ένα ακόμη έργο με ιδιαίτερο αναπτυξιακό χαρακτήρα για την Πελοπόννησο προστίθεται στα έργα, που υλοποιούνται από το

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπεγράφη στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η σύμβαση για την κατασκευή του οδικού έργου της παράκαμψης της Γιάλοβας, παρουσία, μεταξύ άλλων, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού.

«Είμαι πολύ χαρούμενος, που ένα ακόμη έργο με ιδιαίτερο αναπτυξιακό χαρακτήρα για την Πελοπόννησο προστίθεται στα έργα, που υλοποιούνται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αλλά και από όλους τους αρμόδιους φορείς.

Να σημειωθούν και έργα τα οποία δρομολογούνται και είναι επίσης πάρα πολύ σημαντικά, όπως το έργο στον κόμβο των Δερβενακίων, το οποίο πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι προχωράει, αλλά και η πρόθεση να γίνει το Πύργος – Τσακώνα, ένας πολύ βασικός και αναπτυξιακός άξονας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης, κατά τη διάρκεια των υπογραφών.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε πως «Η παράκαμψη αποτελεί τμήμα της 9ης Εθνικής Οδού, δηλαδή του οδικού άξονα που ξεκινά από την Πάτρα και, μέσω του Πύργου και της Κυπαρισσίας, καταλήγει στη Μεθώνη. Το έργο αφορά στη βελτίωση τμήματος – μήκους 3,5 χλμ. – της υφιστάμενης οδού, και την κατασκευή νέου τμήματος – μήκους 4,2 χλμ. – για την παράκαμψη του οικισμού της Γιάλοβας» και συνέχισε:

«Μαζί με τα μεγάλα δημόσια έργα, που συνήθως απορροφούν το ευρύτερο δημόσιο ενδιαφέρον, προχωράμε στη δρομολόγηση και την υλοποίηση πιο μικρών έργων, δημιουργώντας σύγχρονες, βιώσιμες και ανθεκτικές υποδομές. Υποδομές που ενισχύουν την περιφερειακή ανάπτυξη, δημιουργούν θέσεις απασχόλησης και τονώνουν την κοινωνική συνοχή».

Επίσης, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Υπογράψαμε τη σύμβαση για την κατασκευή ενός ακόμη έργου, το οποίο έχει χαρακτηριστεί δικαίως εθνικού επιπέδου. Η παράκαμψη στη Γιάλοβα της Μεσσηνίας, μήκους 4,2 χιλιομέτρων, θα συμβάλει στην βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, όπου δραστηριοποιούνται μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικές επιχειρήσεις. Θα διευκολύνει την διέλευση, ενός συνεχώς αυξανόμενου αριθμού τουριστών, αλλά και των κατοίκων της περιοχής δημιουργώντας συνθήκες ασφαλούς μετακίνησης, καθώς ο υφιστάμενος οδικός άξονας διέρχεται μέσα από τον οικισμό της Γιάλοβας».

Το έργο προϋπολογισμού 37,4 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 24 μήνες, με ανάδοχο την εταιρία «Ιntrakat».

Να σημειωθεί πως ακολούθησε συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και του Βουλευτή Μεσσηνίας, Περικλή Μαντά, με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Νίκο Τιαχάο στην οποία τέθηκαν προς συζήτηση έργα που αφορούν τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο με στόχο τη βελτίωση των υποδομών και την αποτελεσματική χρήση των διαθέσιμων πόρων για την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου