Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας | Δημήτρης Πτωχός: «Στεκόμαστε δίπλα με κάθε τρόπο στις άοκνες προσπάθειες των ανθρώπων της τέχνης»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Το Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις του κόσμου ως ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τα 30 χρόνια του Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Τετάρτης 22 Μαΐου, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στην Αθήνα.

Το 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας που θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 21 Ιουλίου 2024, θα έχει και φέτος την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη να μιλά για τη «σημαντικότερη δράση σύγχρονου χορού στη χώρα», τον Υφυπουργό Χρίστο Δήμα να αναφέρεται στους τρόπους στήριξης και τον Περιφερειάρχη να δηλώνει, μεταξύ άλλων πως «πρόκειται για μια επιτυχία με ονοματεπώνυμα των ανθρώπων που επί 30 χρόνια τώρα εργάστηκαν και εργάζονται με πάθος και μεράκι για να γίνει το Φεστιβάλ αυτό ένας διεθνής θεσμός».

Όσο για τον ρόλο της Περιφέρειας στον πολιτισμό και στην τέχνη, ο Περιφερειάρχης, Δημήτρης Πτωχός, σημείωσε: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε ο κόσμος της τέχνης να μην αισθάνεται επαίτης ή παρίας. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε και οι άνθρωποι αυτού του επιτυχημένου πολιτιστικού θεσμού να έχουν περισσότερο χρόνο  για να αφιερώνονται στις καλλιτεχνικές τους υποχρεώσεις».

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Αθανάσιος Βασιλόπουλος, ενώ για το πρόγραμμα του φεστιβάλ μίλησαν οι κυρίες Λίντα Καπετανέα, Βίκυ Μαραγκοπούλου και Κατερίνα Κασιούμη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Τρίπολης (26/6/2024)

Την Τετάρτη (26/6/2024) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης (26/6/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 26η Ιουνίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης: Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

«Αετοί Γορτυνίας»: Επιτυχημένη εκδήλωση για την δωρεά μυελού των οστών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Αετοί Γορτυνίας» η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προαγωγή της δωρεάς μυελού των οστών, στο πλαίσιο του 10ου Τουρνουά Πολεμικών Τεχνών, το Σάββατο 22 Ιουνίου, στο Θέατρο Δημητσάνας «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ». Η σημαντική πρωτοβουλία διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 3) αύριο Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3), μεταξύ άλλων, για τη Μεσσηνία. Οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο