Στις Βρυξέλλες για το 9ο Φόρουμ Συνοχής της Ε.Ε. ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε το διήμερο 11 και 12 Απριλίου το 9ο Φόρουμ Συνοχής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

«Είχα τη χαρά να συμμετέχω στις εργασίες του 9ου Φόρουμ συνοχής. Ηταν ένα διήμερο προβληματισμού, ανταλλαγής σκέψεων και εμπειριών, σχετικά με την κατάσταση της οικονομικής, κοινωνικής και εδαφικής συνοχής στην ΕΕ, αλλά και τον τρόπο που η πολιτική συνοχής, πολύ σημαντική για την Ευρώπη και τη χώρα μας, θα ενισχυθεί ώστε να στηρίξει ακόμα περισσότερο τις Περιφέρειες και τα κράτη μέλη.

Στόχος μας, ως Περιφερειακή Αρχή, είναι να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τους ευρωπαϊκούς πόρους και την πολιτική συνοχής για μια αναπτυξιακή, ανταγωνιστική και κοινωνική Πελοπόννησο, με ίσες ευκαιρίες και δίκαιη κατανομή προς όλους», ανέφερε, από τις Βρυξέλλες, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.

Το 9ο Φόρουμ Συνοχής αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους ενδιαφερόμενους φορείς να αναδείξουν το σημαντικό ρόλο που η Πολιτική Συνοχής διαδραματίζει στη βελτίωση της ευημερίας όλων των ανθρώπων που ζουν στην Ευρώπη.

Όπως σημειώνεται, σε μια περίοδο σημαντικών κλιματικών, τεχνολογικών, δημογραφικών και γεωπολιτικών εξελίξεων, η πολιτική συνοχής της ΕΕ πρέπει να εξελιχθεί ώστε να επιτύχει το φιλόδοξο στόχο της καθιέρωσης πιο ανθεκτικών και ανταγωνιστικών περιφερειών στην Ευρώπη, υιοθετώντας την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση με ίσες τις ευκαιρίες για όλους τους ευρωπαίους πολίτες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναβάλλεται για την επόμενη εβδομάδα η διαβούλευση για την ΟΧΕ Ταϋγέτου

Αναβάλλεται για την επόμενη εβδομάδα η προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 δημόσια διαβούλευση για την ΟΧΕ Ταϋγέτου στην Αλαγονία. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Υποχρεωτική εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος με την ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/55904/2019/19-05-2023 Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η οποία δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως 3475, τεύχος Β’,στις 24-05-2023 και αφορούσε τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΝΤΟΣ Η ΠΛΗΣΙΟΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ θέσπισε την υποχρεωτική εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων, που

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της οδού Ψαρών

Εκκίνησαν σήμερα, Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, οι εργασίες ανάπλασης της οδού Ψαρών, με τον αποκλεισμό του πρώτου τμήματος της οδού από Ξενοφώντος μέχρι Δημοσθένους. Το έργο θα εκτελεστεί τμηματικά, ώστε να υπάρξει το δυνατόν λιγότερη όχληση. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι εργασίες ανάπλασης στο σύνολο της Ψαρών θα διαρκέσουν περί τους 4 μήνες, και θα

Πάνω από 800 φυτά κάνναβης κατασχέθηκαν στην Καλαμάτα

Οι εμπεριστατωμένες έρευνες, οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο