Νικολάκου: Είναι αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να μεριμνά για τα έργα υποδομής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις εξαγγελίες έργων από Υπουργούς, Κυβερνητικά στελέχη και πολιτικούς παράγοντες στην Πελοπόννησο, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:

«Είναι αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να μεριμνά για τα έργα υποδομής, αλλά και για την αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες ή φωτιές. Έχει πάψει πλέον να είναι αποδεκτή από τους πολίτες η παλαιοκομματική συμπεριφορά περιφερόμενων πολιτικών παραγόντων να τάζουν χρηματοδοτήσεις και έργα, ώστε αφενός να καλλιεργούν απλά και μόνο την προσδοκία στους πολίτες, αφετέρου, να προσπαθούν να τα οικειοποιηθούν, ανεξάρτητα αν έχουν πραγματικά συμβάλλει στην υλοποίησή τους ή όχι.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξαρχής και με συνέπεια μέχρι σήμερα έχει αποδείξει ότι απέχει πολιτικά από κάθε τέτοια συμπεριφορά. Διεκδικεί και εξασφαλίζει χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση σημαντικότατων έργων που υπηρετούν το στρατηγικό αναπτυξιακό της σχεδιασμό και τα αποδίδει ολοκληρωμένα και λειτουργικά στους πολίτες. Σε αυτούς άλλωστε ανήκουν.

Απ’ την άλλη πλευρά, η Περιφερειακή αρχή με την εμπειρία της και τη βαθιά γνώση των προβλημάτων έχει, επίσης αποδεδειγμένα, την ικανότητα να εξασφαλίζει τους απαιτούμενους πόρους για την αποκατάσταση των ζημιών από φυσικά φαινόμενα, όπως το έκανε για τη Νεάπολη, για τη Μάνη, για την Αρκαδία και την Καλαμάτα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των έργων που έχουν εκτελεστεί στην Πελοπόννησο να φέρουν τη σφραγίδα της Περιφέρειας και προσωπικά του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη. Δεν είναι μόνο αυτή που εξασφάλισε τους απαιτούμενους πόρους, σε περίοδο κρίσης μάλιστα, αλλά και αυτή που εργάζεται πολύ σκληρά για την υλοποίηση των έργων επιλύοντας καθημερινά σημαντικά προβλήματα.

Αυτά οι πολίτες τα γνωρίζουν γιατί αυτοί είναι οι συνομιλητές μας και οι βασικοί συνεργάτες μας για το μεγάλο έργο που επιτελείται στην Πελοπόννησο».

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης...

2 η Γιορτή Μανιταριών στη Σίταινα

Ενόψει της 2ης Γιορτής Μανιταριών που θα πραγματοποιηθεί την...

Δημήτρης Πτωχός από το Άστρος: Μέσα από δύσκολες συνθήκες, οι Έλληνες επέλεξαν τη σύνθεση και την κοινή πορεία

Την επέτειο των 203 χρόνων από τη σύγκληση της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων, ενός κομβικού ιστορικού γεγονότος για τη θεμελίωση του σύγχρονου ελληνικού κράτους, τίμησε το Άστρος Κυνουρίας με λαμπρές εκδηλώσεις, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα. Η Β’ Εθνοσυνέλευση του 1823 αποτέλεσε σταθμό για τη συγκρότηση του πολιτεύματος και τη διαμόρφωση του πρώτου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ