Εκδήλωση της ΠΕΦ στην Τρίπολη | Δημήτρης Πτωχός: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πλέον φιλική, ελκυστική και υποστηρίζει την υλοποίηση των επενδύσεων»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκδήλωση με θέμα ««Επενδύσεις, Έρευνα και Καινοτομία» πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, στην Τρίπολη, το Σάββατο 30 Μαρτίου, στην οποία ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, είχε την ευκαιρία να μιλήσει για τον σημαντικό και πολυδιάστατο ρόλο του τομέα του φαρμάκου, να καλωσορίσει τις Φαρμακοβιομηχανίες που ήδη επενδύουν στην περιοχή και να απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε νέες που μπορούν να προσθέσουν στην φαρέτρα των κινήτρων και το Πρόγραμμα της Δίκαιης Μετάβασης.

 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, αναφέρθηκε σε μία Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία πλέον, είναι φιλική, ελκυστική και έτοιμη να υποστηρίξει τις επενδύσεις και μοιράστηκε ιδέες και εμπειρίες για το επόμενο βήμα στην ευρύτερη περιοχή.

Αναλυτικά η ομιλία του Περιφερειάρχη, Δημήτρη Πτωχού:

«Η Φαρμακοβιομηχανία έχει έναν πολύ σημαντικό και πολυδιάστατο ρόλο. Πρόκειται για έναν τομέα με εξαιρετικό πολλαπλασιαστή για τη χώρα και την Περιφέρειά μας.

Συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, δημιουργεί νέες και συνήθως, καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας και συμβάλει στην κοινωνική συνοχή. Βασικός μας στόχος είναι να γίνουμε πόλος έλξης πολλών επενδύσεων.

Μία περιφέρεια φιλική και ελκυστική που θα υποστηρίζει την υλοποίηση των επενδύσεων. Καλωσορίζω για ακόμα μία φορά τις τρεις Φαρμακοβιομηχανίες που ξεκίνησαν τις επενδύσεις τους στην περιοχή και απευθύνω ανοιχτό κάλεσμα και σε άλλες φαρμακευτικές εταιρείες να ακολουθήσουν.

Παράλληλα, υπάρχουν πολλές υποστηρικτικές επενδύσεις γύρω από τον τομέα του φαρμάκου που μπορούν να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας και να παράξουν πλούτο, όπως στον τομέα των μεταφορών, της ανακύκλωσης, της συσκευασίας.

Είμαστε δίπλα σας για να πάμε και στο επόμενο βήμα. 

Είμαστε κοντά στο να έχουμε τον πυρήνα ενός οικοσυστήματος, το οποίο μπορούμε να το βοηθήσουμε να αναπτυχθεί και να βάλουμε την διάσταση της τεχνολογίας, της καινοτομίας, της βιοτεχνολογίας.

Μπορούμε και εδώ να κάνουμε ένα hub analytics και είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε ιδέα είναι βιώσιμη και μπορεί να μπει στις ράγες των επενδύσεων.

Η περιοχή που βρισκόμαστε έχει ένα ακόμα χρηματοδοτικό εργαλείο που κάνει το «μπουκέτο» μας ακόμα πιο πλούσιο.

Και μιλώ για το Πρόγραμμα της Δίκαιης Μετάβασης στο οποίο περιλαμβάνεται ο Δήμος Τρίπολης, ο Δήμος Μεγαλόπολης, ο Δήμος Γορτυνίας και ο Δήμος Οιχαλίας και στο οποίο έχουμε το υπόβαθρο υποδοχής επενδύσεων».

Στην εκδήλωση, παρέστησαν, μεταξύ άλλων, απευθύνοντας χαιρετισμό, ο Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου, Medicines for Europe και Συνδιευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ELPEN, ο Δημήτρης Δέμος, Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Αντιπρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας DEMO, ο Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Υγείας, η Βίκυ Λοΐζου, Γενική Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, ο Κώστας Βλάσης, Βουλευτής Αρκαδίας με τη ΝΔ, ο Κωνσταντίνος Τζιούμης, Δήμαρχος Τρίπολης, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα Υγείας, πρώην Αν. Υπ. Υγείας.

Ακολούθησε σύντομη επίσκεψη στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανικής Περιοχής και συγκεκριμένα στις Φαρμακοβιομηχανίες που επενδύουν στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας.

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • VIDEO

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στο Επιμελητήριο Αρκαδίας

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου –...

ΕΦΕΤ: Ανάκληση παρτίδας καπνιστής πέστροφας

Στην ανάκληση παρτίδας καπνιστής πέστροφας προχώρησε ο ΕΦΕΤ, μετά...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο

Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Δευτέρα 22 Απριλίου. Κοινές δράσεις, αναπτυξιακά προγράμματα και αθλητικές υποδομές ήταν τα κυριότερα σημεία της συζήτησης, στην οποία συμμετείχαν και στελέχη της Ομοσπονδίας και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Με διάθεση συνεργασίας για την προβολή, την ανάδειξη

Κέντρο Κοινότητας | Το πρόγραμμα Μάϊου 2024 για την Κινητή Μονάδα

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει το πρόγραμμα της Κινητής Μονάδας του Κέντρου Κοινότητας για τον Μάιο 2024. Διαβάστε το αρχείο, ΕΔΩ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο