Πέτρος Τατούλης, H Περιφέρεια θα αναλάβει τις ενστάσεις για τους δασικούς χάρτες στη Μάνη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την πρωτοβουλία της Περιφέρειας να αναλάβει την ευθύνη των ενστάσεων στους δασικούς χάρτες για την περιοχή της Μάνης ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο κατά τη διάρκεια της συνάντησης με το ΔΣ της ΕΝ.ΠΕ. την Τρίτη 16 Μαΐου 2017. 

Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε για μια ακόμα φορά τον Υπουργό για το ιδιαίτερο νομικό καθεστώς που ισχύει στη Μάνη, το οποίο δεν ελήφθη υπόψιν κατά την κατάρτιση των δασικών χαρτών, και για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν οι Μανιάτες, τις οποίες υποστήριξαν τόσο ο ίδιος προσωπικά, όσο και σύσσωμη η περιφερειακή αρχή.
Τόνισε ακόμη ότι οι δασικοί χάρτες στη Μάνη δεν επιδέχονται διορθωτικές κινήσεις, αλλά νέα, ολοκληρωμένη και επικαιροποιημένη προσέγγιση, μετά από τις απαιτούμενες αυτοψίες, ώστε να επιτευχθεί ρεαλιστική αποτύπωση των δασών, η οποία να λαμβάνει υπόψιν της το ιδιαίτερο νομικό καθεστώς της.
Ο κ. Υπουργός συμφώνησε κατ’ αρχήν στην πρόταση του Περιφερειάρχη και σημείωσε ότι θα εξετάσει το πλαίσιο μέσα από το οποίο μπορεί να δοθεί αυτή η δυνατότητα στην Περιφέρεια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συλλήψεις σε Αρκαδία και Κορινθία για κροτίδες και αυτοσχέδια πυροτεχνήματα

Στη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησε η αστυνομία σε Αρκαδία...

Εκτίμηση κόστους πασχαλινού τραπεζιού 2024 και σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό

Το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου...

Τα κάλαντα του Λαζάρου έψαλλαν στον Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύλου

Λίγες ημέρες πριν την έλευση της Μεγάλης Εβδομάδας, μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύλου, συνοδευόμενα από εκπαιδευτικούς του Σχολείου, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο στην Πύλο και έψαλλαν στον Δήμαρχο και στα μέλη της Δημοτικής Αρχής τα Κάλαντα της Ανάστασης του Λαζάρου, αναβιώνοντας το έθιμο. Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας ευχαρίστησε όλα τα παιδιά που επισκέφθηκαν το Δημαρχείο και

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο