Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Πυλώνας ανάπτυξης της περιφερειακής μας οικονομίας η μετατροπή της Πελοποννήσου σε ενεργειακό κόμβο»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Η μετατροπή της Πελοποννήσου σε ενεργειακό κόμβο παραμένει βασική πολιτική μας στόχευση για την ανάπτυξη της περιφερειακής μας οικονομίας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος της διασύνδεσης της γραμμής ρεύματος Πελοπόννησος – Κρήτη, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017.

Ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι ο πολιτικός στόχος της Περιφέρειας να καταστεί ενεργειακός κόμβος είναι εφικτός, υπό την προϋπόθεση ότι θα αναβαθμιστεί το δίκτυο μεταφοράς ενέργειας, το οποίο είναι ανεπίτρεπτα χαμηλό, «ώστε να υποστηρίξει τις επενδύσεις στην ενέργεια που ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ και σε πρωτόγνωρα επίπεδα».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ακόμη ότι εξαρχής η πολιτική θέση της περιφερειακής αρχής στο ζήτημα της ενέργειας ήταν υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καθώς ενισχύει την περιφερειακή οικονομία της Πελοποννήσου, δίνοντας ταυτόχρονα προοπτικές εξαγωγής ενέργειας ΑΠΕ, αυξάνει το επίπεδο αειφορίας της και την καθιστά κρίσιμο παράγοντα πολιτικής επιρροής στον κρίσιμο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου.

Ο κ. Τατούλης σημείωσε ακόμη ότι η πολιτική αυτή, της ενεργειακής αναβάθμισης της Πελοποννήσου μέσω της ανάπτυξης των ΑΠΕ, θα μπορούσε να καταστήσει βιώσιμα τα επενδυτικά σχέδια της ΔΕΗ, καθώς έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της Κρήτης και των Κυκλάδων, και να εξοικονομήσει το τεράστιο ετήσιο κόστος της.

Σε ότι αφορά το ζήτημα της υπογειοποίησης του αγωγού μεταφοράς ρεύματος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έστειλε ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα ότι “διεκδικούμε την επιπλέον υπογειοποίηση του δικτύου, ειδικά σε κατοικημένες περιοχές”.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βόρεια Κυνουρία: Εξιχνιάστηκε περίπτωση απάτης

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βόρειας...

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Πληρωμές από σήμερα

Συνολικά 2.319.647.462 ευρώ θα καταβληθούν σε 4.186.372 δικαιούχους, από...

Οι περιοχές με υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα Τρίτη (25/06)

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται σήμερα, Τρίτη...

Λήγουν τέλος Ιουνίου τα voucher κοινωνικού τουρισμού 2023-2024

Την προσεχή Κυριακή, (30/6), μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα voucher...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο