Πέτρος Τατούλης «Καθοριστική για την ανάπτυξη του Άργους η Περιφέρεια Πελοποννήσου»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ένα ακόμα εμβληματικό έργο της Περιφέρειας στο Δήμο Άργους – Μυκηνών το Φεστιβάλ «Άργος – Μυκήναι: Διεθνής Τόπος»

Το Φεστιβάλ «Άργος – Μυκήναι: Διεθνής Τόπος» θα είναι το δεύτερο, μετά την ανάπλαση της πλατείας του Άργους, εμβληματικό έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Δήμο Άργους – Μυκηνών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017.
Ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι το Φεστιβάλ Άργους έχει μεγάλη και σημαντική ιστορία στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, καθώς προϋπήρχε του Φεστιβάλ Αθηνών και διακρινόταν για τις πρωτοπόρες και πειραματικές δράσεις του, που άνοιξαν δρόμους στον πολιτισμό της Ελλάδας.
Στόχος της Περιφέρειας είναι να αυτονομηθεί ο πολιτισμικός χαρακτήρας της Πελοποννήσου, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, ο οποίος δήλωσε ότι σε αυτή την προσπάθεια πειραματιζόμαστε για να ανοίξουμε νέους δρόμους.
«Με την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τη συνεργασία μας με διεθνείς και καταξιωμένες προσωπικότητες είμαστε πεπεισμένοι ότι θα αναβιώσουμε με επιτυχία το θεσμό αυτό» δήλωσε ακόμα ο Περιφερειάρχης και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, το οποίο θα διακρίνεται για την πρωτοπορία του και τη διαδραστικότητά του, θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στη χώρα».
Ο κ. Τατούλης δήλωσε τέλος υπερήφανος για την πρωτοβουλία αυτή, η οποία θα έχει αντίκτυπο όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό, αλλά και για το γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία των έργων που εκτελούνται στους Δήμους της Περιφέρειας έχουν τη δική του προσωπική σφραγίδα και της Περιφέρειας. «Δεν θα αφήσουμε κανένα να οικειοποιηθεί το δικό μας έργο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διακοπή υδροδότησης στην Κοινότητα Ξηροπηγάδου

Ενημερώνουμε τους κατοίκους της Κοινότητας Ξηροπηγάδου, καθώς και των...

Πανελλήνιες 2024: Αύριο Πέμπτη 18/7 η τελευταία ημέρα για την υποβολή Μηχανογραφικού

Μέχρι τα μεσάνυκτα της Πέμπτης 18 Ιουλίου, θα είναι...

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Καύσωνας μέχρι την Κυριακή

Tην διατήρηση των αυξημένων θερμοκρασιών έως την προσεχή Κυριακή,...

Aνακοίνωση  για την πρόσληψη εργατοτεχνικού προσωπικού μέχρι πέντε (5) ημερομίσθια κατ’ άτομο για τον μήνα  ΙΟΥΛΙΟ έτους 2024

Aνακοίνωση  για την πρόσληψη εργατοτεχνικού προσωπικού μέχρι πέντε (5) ημερομίσθια κατ’ άτομο για τον μήνα  ΙΟΥΛΙΟ έτους 2024. H  προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι από 17 Ιουλίου 2024 έως και 22 Ιουλίου 2024».   Αίτηση Download [162.00 B]     Υπ.Δήλωση Download [162.00 B]     Ανακοίνωση Loading... Taking too long? Reload document | Open

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο