ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: “Με ικανοποίηση υποδεχόμαστε την παραδοχή της Υπουργού κα.Φωτίου”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου…

Επιβεβαίωση της ορθότητας του κοινωνικού σχεδιασμού της Περιφέρειας από την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Με ικανοποίηση υποδεχόμαστε την παραδοχή της Υπουργού κας Φωτίου, έστω και μετά από 1,5 χρόνο και σημαντικό όγκο αλληλογραφίας, ότι, αφενός οι Περιφέρειες αποτελούν αυτοτελής οργανισμούς, αφετέρου, η διαχείριση των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου έχει εκχωρηθεί στις αιρετές Περιφέρειες, χωρίς τη διαμεσολάβηση του Υπουργείου.

Με δική μας άλλωστε πρωτοβουλία καταρτίσαμε το σχεδιασμό μας για τις κοινωνικές δομές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον διαπραγματευτήκαμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία και τον έχει εγκρίνει στο σύνολό της.

Ο σχεδιασμός μας, υπακούσει τόσο στο Εθνικό, όσο και στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και εξυπηρετεί τις ιδιαίτερες ανάγκες της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Είπαμε «όχι» στην άκριτη κατασπατάληση πόρων για δομές «φαντάσματα» και επιλέξαμε οι δράσεις μας να έχουν άμεσα ωφελούμενους όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες.

Απ’ την άλλη πλευρά είπαμε «ναι» σε οριζόντιες δράσεις του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και χρηματοδοτούμε με πόρους από το πρόγραμμά μας το πρόγραμμα για την ένταξη παιδιών οικογενειών που διαβιούν σε ακραία φτώχεια σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ή ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

Απορρίψαμε ωστόσο οριζόντιες δράσεις όπως η χρηματοδότηση 25 Κέντρων Κοινότητας. Επιλέξαμε να συστήσουμε την Περιφερειακή Κοινωνική Πύλη, η οποία απαρτίζεται από 5 Κέντρα Κοινότητας και μια επιτελική δομή με ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα παρακολούθησης των κοινωνικών δομών, καταθέτοντας ειδικά τεκμηριωμένη πρόταση, η οποία έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η μέχρι σήμερα στάση της κας Φωτίου, ουδόλως μας διευκόλυνε, καθώς η επίμονα αρνητική της στάση μόνο καθυστερήσεις είχε ως αποτέλεσμα. Υπενθυμίζουμε στην κ. Υπουργό ότι εξέδωσε την Υπουργική Απόφαση για τη σύσταση και λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας χωρίς να λάβει υπόψη της, ως όφειλε από τους κανονισμούς του ΕΣΠΑ 2014-2020, τον εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κοινωνικό μας σχεδιασμό και εν συνεχεία χαρακτήρισε εξώδικο την αποστολή εγγράφου μας για διόρθωση της.

Έφτασε ακόμα στο σημείο να παροτρύνει ορισμένους Δημάρχους να μην μετέχουν στην πρόσκληση που εκδόθηκε από την Ειδική Υπηρεσία διαχείρισης Πελοποννήσου για την χρηματοδότηση των κέντρων κοινότητας κάποιους, οι οποίοι ακόμα περιμένουν τους «άλλους τρόπους χρηματοδότησης» που τους έχει υποσχεθεί, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να στερηθούν οι δημότες τους των κοινωνικών υπηρεσιών.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει να εφαρμόζει με απόλυτη συνέπεια το σχεδιασμό της, τον οποίο έχουν υπερψηφίσει οι πολίτες, όχι μόνο για τον κρίσιμο τομέα κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά για όλους τους τομείς ευθύνης της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πραγματοποιήθηκε η αποχαιρετιστήρια γιορτή των παιδικών σταθμών του Δήμου

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη έδωσαν τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών και του 1ου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του δήμου Κορινθίων που βρέθηκαν χτες (Δευτέρα, 15 Ιουλίου) στην αποχαιρετιστήρια καλοκαιρινή εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε ο δήμος και έχει πάρει πλέον χαρακτηριστικά θεσμού. Εκατοντάδες παιδιά –φίλες και φίλοι, για εννιά και πλέον μήνες στους παιδικούς σταθμούς του δήμου-

Εξασφάλιση Ισότιμης Πρόσβασης στην Εκπαίδευση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου | Νέο Πρόγραμμα για Φοιτητές με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με στόχο την ισότιμη πρόσβαση των φοιτητών στην ανώτατη εκπαίδευση, εξέδωσε πρόσκληση στο πλαίσιο του προγράμματος ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2021-2027, με προϋπολογισμό 1.176.471,00 €, και δικαιούχο το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεσμεύεται να στηρίξει τους φοιτητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, εξασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες για όλους στην ανώτατη εκπαίδευση. Με την πρόσκληση

Στήριξη της Δημόσιας Υγείας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου | Νέες Παραδόσεις Ιατρικού Εξοπλισμού

Στο πλαίσιο ενίσχυσης  δομών υγειονομικής περίθαλψης  αλλά και χώρων αυξημένης παρουσίας πληθυσμού, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό παρέδωσε: Στον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου Καρπούζη Γρηγόριο  μια    (01) συσκευή ανίχνευσης φλεβών. Στην Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας Αλειφέρη Ελένη μια (01) συσκευή ανίχνευσης φλεβών Στον Διευθυντή του Κέντρου

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στους νομούς Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας την Τετάρτη 17 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τετάρτη 17 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο