Πέτρος Τατούλης: Η Πελοπόννησος εδραιώνεται στην Κίνα

"Εδραιώνουμε την παρουσία της Πελοποννήσου στην Κίνα με στόχο να αναπτύξουμε ένα πολύπλευρο δίκτυο συνεργασιών στους τομείς του πολιτισμού και της οικονομίας επ' ωφελεία των πολιτών μας" δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης από το Πεκίνο, όπου βρίσκεται από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015, αποδεχόμενος την πρόσκληση της Κινεζικής - Ελληνικής Ένωσης για Οικονομικής και Πολιτιστική Ανάπτυξη και των αντιπροέδρων της κ.κ. Xong Xu και Γεωργίου Καγκλή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Εδραιώνουμε την παρουσία της Πελοποννήσου στην Κίνα με στόχο να αναπτύξουμε ένα πολύπλευρο δίκτυο συνεργασιών στους τομείς του πολιτισμού και της οικονομίας επ’ ωφελεία των πολιτών μας” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης από το Πεκίνο, όπου βρίσκεται από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015, αποδεχόμενος την πρόσκληση της Κινεζικής – Ελληνικής Ένωσης για Οικονομικής και Πολιτιστική Ανάπτυξη και των αντιπροέδρων της κ.κ. Xong Xu και Γεωργίου Καγκλή.

Με υψηλόβαθμα στελέχη της Κυβέρνησης της πολιτείας Τιενζίν συναντήθηκε τη Δευτέρα 15 Ιουνίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, όπου συμφωνήθηκε η διασύνδεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Πολιτεία Τιενζίν, η συνεργασία στον τομέα του εμπορίου, η προσέλκυση Κινεζικών επενδύσεων στους τομείς της αγροτικής οικονομίας και του τουρισμού, καθώς και η συνεργασία στον τομέα της ναυτιλίας και των εμπορικών λιμανιών.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, από την πλευρά του τόνισε την ιδιαίτερα σημαντική στρατηγική θέση της Πελοποννήσου στο κέντρο της Μεσογείου, την υψηλή απόδοση των επενδύσεων στην Πελοπόννησο σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ενέργεια και η ναυτιλία και μετά από πρότασή του αποφασίστηκε η υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με την πολιτεία Τιενζίν. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι εκπρόσωποι της πολιτείας Τιενζίν για τη διασύνδεση με τα λιμάνια της Πελοποννήσου, καθώς το λιμάνι της Τιενζίν αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εμπορικούς δρόμους της Ανατολικής Ασίας.

Η μόνιμη παρουσία της Πελοποννήσου με δικό της διακριτό χώρο στο Πεκίνο, αποφασίστηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, της κας Lin Yi Αντιπροέδρου και του κ. Ji Yongjun Γενικού Διευθυντή της Κινεζικής Ένωσης Φιλίας με Ξένες Χώρες, κατά τη συνάντησή τους την Τρίτη 16 Ιουνίου.

Μετά από πρόσκληση της ηγεσίας της Κινεζικής Ένωσης Φιλίας με Ξένες Χώρες ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επισκέφθηκε το Μαυσωλείο του Μάο και απέδωσε τιμές στο μνημείο του.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στάθηκε ιδιαίτερα στη συνεργασία στον τομέα του πολιτισμού, “αφού η Ελλάδα και η Κίνα αποτελούν τις κοιτίδες του Δυτικού και Ανατολικού πολιτισμού” και πρότεινε στην Κινεζική Ένωση Φιλίας τη δημιουργία ενός δικτύου πόλεων που έχουν διοργανώσει Ολυμπιακούς Αγώνες, ώστε σε ετήσια βάση να οργανώνονται σε αυτές κοινά γεγονότα σε ανάμνησή τους.

tatkina15a
Αποφασίστηκε επίσης η σύναψη συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της Κινεζικής Ένωσης Φιλίας με Ξένες Χώρες, η οποία αποτελεί τον ιστορικότερο και μακροβιότερο θεσμό φιλίας διεθνώς, και της Περιφέρειας Πελοποννήσου στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού, της νεολαίας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της ασφάλειας τροφίμων.

Τη διοργάνωση κοινών εκθέσεων στον τομέα της τέχνης στην Πελοπόννησο και την Κίνα και την ανταλλαγή καλλιτεχνών συμφώνησε επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης με την κα Tao Qin Γενική Γραμματέα της Ένωσης Κινέζων Καλλιτεχνών, κατά τη συνάντησή τους την Τρίτη 16 Ιουνίου.

Αποφασίστηκε επίσης η αποστολή μιας ομάδας διακεκριμένων Κινέζων καλλιτεχνών στην Πελοπόννησο, ώστε αφού γνωρίσουν τον τόπο, τα ήθη και τα έθιμά του, να αποτυπώσουν στην τέχνη τους την προσέγγισή τους για την Πελοπόννησο και στη συνέχεια τα έργα αυτά θα εκτεθούν σε μόνιμη έκθεση στο Πεκίνο.

tatkina15b

“Οι άνθρωποι αυτοί θα αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές για την ενδυνάμωση της καλλιτεχνικής δημιουργίας σε κάθε χώρα και θα καταστήσουν την Πελοπόννησο αναγνωρίσιμο “καλλιτεχνικό” προορισμό” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και αποδέχθηκε την πρόταση της Γενικής Γραμματέα να συσταθεί ειδικό περίπτερο στη Biennale του Πεκίνου για τα έργα που θα αφορούν την Πελοπόννησο.

Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν, τέλος, η συνεργασία με την Ακαδημία Καλών Τεχνών του Πεκίνου και τον Πρόεδρό της κ. Mingming Wang, ο οποίος είναι ο κύριος υπεύθυνος για την χάραξη της Κυβερνητικής πολιτικής του πολιτισμού στην Κίνα. Ο κ. Wang συμφώνησε με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου να πραγματοποιηθεί μια έκθεση κλασικής κινέζικης τέχνης το 2016 στην Ελλάδα, να καταρτιστεί ένα πρόγραμμα ανταλλαγής καλλιτεχνών μεταξύ των δύο χωρών και να παραχωρηθεί ένας χώρος του μουσείου της Ακαδημίας Καλών Τεχνών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ως το Κέντρο Πολιτισμού της Πελοποννήσου στο Πεκίνο.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος

Βραδιά ρεμπέτικου με άρωμα Αποδήμων – Με επιτυχία η μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αποδήμων

Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στο ρεμπέτικο τραγούδι ένωσε την Τρίτη 21 Ιουλίου το βράδυ τον Δήμο Σπάρτης με τους Απόδημους Λάκωνες

52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής στα Λαγκάδια στις 25 Ιουλίου

Ο 52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού επιστρέφει δυναμικά στα Λαγκάδια Γορτυνίας στις 25 Ιουλίου. Η παράδοση ζωντανεύει ξανά με κορυφαίους καλλιτέχνες.

Στην παρουσίαση του νέου Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης ο Δημήτρης Πτωχός

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε ενεργά στην επίσημη παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2026-2030, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό να δίνει το «παρών»