Πελοπόννησος Πρώτα: «Tα αδιέξοδα του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη»

Τελευταία ζούμε αντιφατικά γεγονότα με τη συμπεριφορά του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη. Από τη μια με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ) για τ' αποθεματικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βιάστηκε να προηγηθεί στην στήριξη του μέτρου από την πλευρά της κυβέρνησης, από την άλλη επιτίθεται στην κυβέρνηση για το κομματικό κράτος που δημιουργεί ενώ συχνά βρίζει υπουργούς, βουλευτές και στελέχη της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία ζούμε αντιφατικά γεγονότα με τη συμπεριφορά του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη. Από τη μια με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ) για τ’ αποθεματικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βιάστηκε να προηγηθεί στην στήριξη του μέτρου από την πλευρά της κυβέρνησης, από την άλλη επιτίθεται στην κυβέρνηση για το κομματικό κράτος που δημιουργεί ενώ συχνά βρίζει υπουργούς, βουλευτές και στελέχη της.

Ο κ. Τατούλης δεν αντέχει ή δεν μπορεί να προσαρμοστεί στα νέα πολιτικά δεδομένα.

Η κυβέρνηση με πολιτικούς όρους θέτει όλα τα θέματα στο τραπέζι, μακριά από αδιαφάνεια, διαπλοκή, πελατειακές σχέσεις, ιδιοτελείς σκοπούς. Αγωνίζεται σε πολύ δύσκολες συνθήκες για το καλό της χώρας με εθνικά και κοινωνικά κριτήρια για τη δημοκρατία, την αξιοκρατία, την αξιοπιστία και την αξιοπρέπεια.

Αυτά μάλλον είναι άγνωστα γεγονότα και δράσεις για τον κ. Τατούλη. Από τότε που έχασε τα «φιλαράκια» του στις μνημονιακές κυβερνήσεις και τον κ. Φούχτελ, βρίσκεται σε ζάλη, γι’ αυτό και τον φοβίζει, ανησυχεί και διαμαρτύρεται για το κράτος που πάει να διαμορφωθεί σε υγιή βάση.

Έχει φτάσει στο σημείο στο Περιφερειακό Συμβούλιο εκτός από τις μελετημένες και σκόπιμες εντάσεις που δημιουργεί, να κάνει αήθεις, υβριστικές και αδικαιολόγητες προσωπικές επιθέσεις σε στελέχη της αντιπολίτευσης, και πρόσφατα, να μας απειλεί με δικαστικές διώξεις επειδή διεκδικούμε την ενημέρωση και τη συμμετοχή στα όργανα της Περιφέρειας Πελοποννήσου!

Του συστήνουμε να αφήσει τον «χαμαιλεοντισμό», τους «λεονταρισμούς» και τους θεατρινισμούς και να κοιταχτεί στον καθρέφτη, γιατί ασκεί διοίκηση και ελέγχεται γι’ αυτό.

Ν’ αφήσει τις εξυπνάδες περί νόμιμου και ηθικού, γιατί έχει εκτεθεί πανελληνίως, για να καλύψει συγγενικά του πρόσωπα.

Να εφαρμόσει τις οδηγίες που έχει για τα στελέχη του που διώκονται πειθαρχικά και ν’ αφήσει την υπηρεσιακή δομή να σταθεί στο ύψος της.

Να «ανοίξει τις πόρτες» δίνοντας όλα τα στοιχεία για την «Πελοπόννησος Α.Ε.» και να δεχτεί τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης σ’ όλες τις αναπτυξιακές της Περιφέρειας και στις προγραμματικές της συμβάσεις.

Να παραδεχτεί ότι ταλαιπώρησε αρκετά την Περιφέρεια της Πελοποννήσου με τις ακραίες του αποφάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων και τα ΣΔΙΤ. Εδώ και 2 χρόνια μας διαβεβαίωνε ότι θα είχε υπογραφεί η σύμβαση ενώ καθημερινά με τις επιλογές του συμβάλλει έτσι ώστε να οξύνονται συνεχώς τα προβλήματα με τ’ απορρίμματα στην Περιφέρειά μας.

Η μετά από 8 μήνες πρόσφατη επιστροφή του κ. Τατούλη στα συλλογικά όργανα (ΕΝ.Π.Ε.), όπου συνηθίζει να εκπλήσσει ακόμα και τους πρώην ομοϊδεάτες του, δεν τον σώζει άμα δεν καταλάβει ότι στη νέα πολιτική σκηνή του τόπου τέτοιες συμπεριφορές δεν χωράνε.

Επιτέλους σ’ αυτή τη χώρα αρχίζουν και μπαίνουνε κανόνες και αξίες και ιδιαίτερα οι «κακομαθημένοι» οφείλουν να προσαρμοστούν.

Καλαμάτα 7/5/2015

Ο επικεφαλής του συνδυασμού

«Πελοπόννησος Πρώτα»

ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου