Στο τραπέζι των συζητήσεων η διασύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 συνεδρίασε η Επιτροπή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με τη συμμετοχή του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη σε θέματα Παιδείας κ. Φάνη Στεφανόπουλου, του Εντεταλμένου Συμβούλου Παιδείας κ. Ιωάννη Κατσίρη, του Προϊσταμένου Δια Βίου Μάθησης Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνου Ψυχάρη.

Συμμετείχαν επίσης οι εκπρόσωποι φορέων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου: ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, Πανεπιστημίο Πελοποννήσου, Περιφερειακό Τμήμα Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ΓΕΩΤΕΕ, ΤΕΕ, ΟΑΕΔ, Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, ΠΑΣΕΓΕΣ και Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευση Πελοποννήσου.

Κοινό συμπέρασμα της επιτροπής ήταν η ανάγκη διασύνδεσης της εκπαίδευσης με την παραγωγή επ’ ωφελεία των πολιτών της Πελοποννήσου, της οικονομικής ανάπτυξης και της καταπολέμησης της ανεργίας.

Το έργο της επιτροπής θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες και το σύνολο των προτάσεών της, όπως και τα συμπεράσματά της θα σταλούν στο Υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο της συμμετοχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη διαβούλευση της Εθνικής Στρατηγικής για την Παιδεία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί από την αγορά φτερούγες κοτόπουλου, λόγω σαλμονέλας

Φτερούγες κοτόπουλου ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας...

Συναγερμός στο Πόρτο Χέλι Ερμιονίδας για 2 άτομα σε ιστιοφόρο σε δυσχερή θέση

Τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 16 Ιουνίου, ενημερώθηκε η...

Κωνσταντινόπουλος: Τον κ. Μητσοτάκη τον τιμώρησε ο κόσμος (vid)

Βασικά σημεία της συνέντευξής του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στον τηλεοπτικό...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο