Εξαιρετικά αισιόδοξα μηνύματα από τη Ζυρίχη για το σιδηρόδρομο της Πελοποννήσου

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού τόνισε την άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον ΟΣΕ και τη ΓΑΙΑΟΣΕ για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου, τόνισε ότι σκέψη της περιφερειακής αρχής είναι το τραίνο να αποτελέσει μια νέα θεματική σύμπραξη ανάπτυξης του τουριστικού προορισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού τόνισε την άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον ΟΣΕ και τη ΓΑΙΑΟΣΕ για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου, τόνισε ότι σκέψη της περιφερειακής αρχής είναι το τραίνο να αποτελέσει μια νέα θεματική σύμπραξη ανάπτυξης του τουριστικού προορισμού.

«Κοιμώμενη δύναμη με ιδιαίτερη δυναμική να προσδώσει υπεραξία στην οικονομία της Πελοποννήσου» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου κατά την πρώτη μέρα των εργασιών του Συμποσίου «Τραίνο, Τουρισμός και Περιφερειακή Ανάπτυξη» που διοργανώνεται στη Ζυρίχη σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο της Ζυρίχης και τη συμμετοχή του ΟΣΕ της ΓΑΙΑΟΣΕ, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου της Αθήνας, του Πανεπιστημίου της Πάτρας, του Συλλόγου Φίλων του Τραίνου στην Πελοπόννησο και του πρώην Προέδρου του ΟΣΕ κ. Παναγιώτη Θεοφανόπουλου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού τόνισε την άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον ΟΣΕ και τη ΓΑΙΑΟΣΕ για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου, τόνισε ότι σκέψη της περιφερειακής αρχής είναι το τραίνο να αποτελέσει μια νέα θεματική σύμπραξη ανάπτυξης του τουριστικού προορισμού.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί ένα διαρκώς ανερχόμενο τουριστικό προορισμό και η πρότασή μας έχει στόχο να αυξήσει το τουριστικό μας προϊόν» συνέχισε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης τονίζοντας ότι «το ενδιαφέρον μας εστιάζεται στην αξιοποίηση της επανεκκίνησης στη λογική τραίνου κρουαζιέρας και τραίνο – σπορ».

Λαμβάνονται αποφάσεις για τη συγκρότηση, ωρίμανση και υποβολή στις Βρυξέλλες του φακέλου της πρότασης για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου.

Εξαιρετική χαρακτήρισε o κ. Τατούλης την πρόταση του Καθηγητή Χωρικού Σχεδιασμού του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης κ. Bernd Scholl να προετοιμαστεί φάκελος, ο οποίος θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες, αξιοποιώντας το παράδειγμα της Ελβετίας με τα τραίνα.

«Για να είναι ωστόσο βιώσιμη η πρόταση που θα υποβληθεί στην Ε.Ε. θα πρέπει να επιτευχθεί συνύπαρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας και φορέων της αυτοδιοίκησης, ώστε να μοχλευθούν πόροι από την ιδιωτική πρωτοβουλία» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Σε ότι αφορά την πιστοποίηση της γραμμής από την Ουνέσκο, ο Περιφερειάρχης υποστήριξε ότι ήδη υπάρχουν σημαντικά μνημεία ήδη πιστοποιημένα στη διαδρομή του σιδηροδρόμου, όπως η Αρχαία Ολυμπία, οι Μυκήνες, η Επίδαυρος, ο Μυστράς και η Νεμέα, και ότι θα σύντομα θα προστεθούν και άλλα, γεγονός το οποίο αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για μια τέτοια διεκδίκηση.

Ο Παναγιώτης Θεοφανόπουλος συντονιστής της ομάδας εργασίας μετά από ομόφωνα αποδεκτή πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Ομόφωνα έγινε αποδεκτή η πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου να αναλάβει το ρόλο του συντονιστή της ομάδας εργασίας για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου ο πρώην Πρόεδρος του ΟΣΕ κ. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος.

Στην Τρίπολη το επόμενο συμπόσιο για τη διατύπωση της κοινής διακήρυξης για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου.

Αποφασίστηκε τέλος το επόμενο συμπόσιο, όπου θα διατυπωθεί και η κοινή διακήρυξη για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου να γίνει στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δυο αιώνες παράλληλης πορείας Σπάρτης – Αθήνας στη Β΄ Επιστημονική Ημερίδα Ιστορίας του Φορέα «Σπάρτη 2034»

Η ημερίδα του φορέα «Σπάρτη 2034» ανέδειξε την ιστορική εξέλιξη της Σπάρτης και της Αθήνας στα 200 χρόνια από την ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους, μέσα από αρχειακά τεκμήρια, πολεοδομικά στοιχεία και μουσειακές αναφορές.

Εντοπίστηκε φυτεία με 505 δενδρύλλια κάνναβης σε δύσβατη δασώδη περιοχή στην Καλαμάτα -Συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός

Αστυνομικοί εντόπισαν φυτεία 505 δενδρυλλίων κάνναβης σε δύσβατη δασώδη περιοχή της Μεσσηνίας και συνέλαβαν 46χρονο, ενώ το προσδοκώμενο οικονομικό όφελος εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ.

Πετράκος: Παλλαϊκό μέτωπο για μειώσεις σε καύσιμα, ρεύμα και τρόφιμα

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ; ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ; ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ; Του Θανάση Πετράκου Ο κ. Μητσοτάκης είπε προχθές από το Λαύριο να μην ανησυχούμε για το δύσκολο χειμώνα διότι έχει «εφεδρείες». . Εμείς όμως…

Σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια του μνημείου Μανούσου Μανουσάκη στη Σελλασία

Σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια του μνημείου Μανούσου Μανουσάκη στη Σελλασία – Μιχάλης Βακαλόπουλος «Οι μεγάλοι δημιουργοί παραμένουν ζωντανοί μέσα από το έργο τους και μέσα στις καρδιές όλων μας» Με μια λιτή και μέσα σε κλίμα συγκίνησης…