Εξαιρετικά αισιόδοξα μηνύματα από τη Ζυρίχη για το σιδηρόδρομο της Πελοποννήσου

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού τόνισε την άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον ΟΣΕ και τη ΓΑΙΑΟΣΕ για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου, τόνισε ότι σκέψη της περιφερειακής αρχής είναι το τραίνο να αποτελέσει μια νέα θεματική σύμπραξη ανάπτυξης του τουριστικού προορισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού τόνισε την άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον ΟΣΕ και τη ΓΑΙΑΟΣΕ για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου, τόνισε ότι σκέψη της περιφερειακής αρχής είναι το τραίνο να αποτελέσει μια νέα θεματική σύμπραξη ανάπτυξης του τουριστικού προορισμού.

«Κοιμώμενη δύναμη με ιδιαίτερη δυναμική να προσδώσει υπεραξία στην οικονομία της Πελοποννήσου» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου κατά την πρώτη μέρα των εργασιών του Συμποσίου «Τραίνο, Τουρισμός και Περιφερειακή Ανάπτυξη» που διοργανώνεται στη Ζυρίχη σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο της Ζυρίχης και τη συμμετοχή του ΟΣΕ της ΓΑΙΑΟΣΕ, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου της Αθήνας, του Πανεπιστημίου της Πάτρας, του Συλλόγου Φίλων του Τραίνου στην Πελοπόννησο και του πρώην Προέδρου του ΟΣΕ κ. Παναγιώτη Θεοφανόπουλου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού τόνισε την άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον ΟΣΕ και τη ΓΑΙΑΟΣΕ για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου, τόνισε ότι σκέψη της περιφερειακής αρχής είναι το τραίνο να αποτελέσει μια νέα θεματική σύμπραξη ανάπτυξης του τουριστικού προορισμού.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί ένα διαρκώς ανερχόμενο τουριστικό προορισμό και η πρότασή μας έχει στόχο να αυξήσει το τουριστικό μας προϊόν» συνέχισε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης τονίζοντας ότι «το ενδιαφέρον μας εστιάζεται στην αξιοποίηση της επανεκκίνησης στη λογική τραίνου κρουαζιέρας και τραίνο – σπορ».

Λαμβάνονται αποφάσεις για τη συγκρότηση, ωρίμανση και υποβολή στις Βρυξέλλες του φακέλου της πρότασης για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου.

Εξαιρετική χαρακτήρισε o κ. Τατούλης την πρόταση του Καθηγητή Χωρικού Σχεδιασμού του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης κ. Bernd Scholl να προετοιμαστεί φάκελος, ο οποίος θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες, αξιοποιώντας το παράδειγμα της Ελβετίας με τα τραίνα.

«Για να είναι ωστόσο βιώσιμη η πρόταση που θα υποβληθεί στην Ε.Ε. θα πρέπει να επιτευχθεί συνύπαρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας και φορέων της αυτοδιοίκησης, ώστε να μοχλευθούν πόροι από την ιδιωτική πρωτοβουλία» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Σε ότι αφορά την πιστοποίηση της γραμμής από την Ουνέσκο, ο Περιφερειάρχης υποστήριξε ότι ήδη υπάρχουν σημαντικά μνημεία ήδη πιστοποιημένα στη διαδρομή του σιδηροδρόμου, όπως η Αρχαία Ολυμπία, οι Μυκήνες, η Επίδαυρος, ο Μυστράς και η Νεμέα, και ότι θα σύντομα θα προστεθούν και άλλα, γεγονός το οποίο αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για μια τέτοια διεκδίκηση.

Ο Παναγιώτης Θεοφανόπουλος συντονιστής της ομάδας εργασίας μετά από ομόφωνα αποδεκτή πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Ομόφωνα έγινε αποδεκτή η πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου να αναλάβει το ρόλο του συντονιστή της ομάδας εργασίας για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου ο πρώην Πρόεδρος του ΟΣΕ κ. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος.

Στην Τρίπολη το επόμενο συμπόσιο για τη διατύπωση της κοινής διακήρυξης για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου.

Αποφασίστηκε τέλος το επόμενο συμπόσιο, όπου θα διατυπωθεί και η κοινή διακήρυξη για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου να γίνει στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιαννακούρας για τη νέα φοιτητική εστία στην Τρίπολη: «Είναι μία μεγάλη οικονομική ένεση για την περιοχή»

Την απόκτηση φοιτητικής στέγης στην Τρίπολη για 96 φοιτητές και φοιτήτριες, μετά την αξιοποίηση του ανενεργού ξενοδοχείου, χαιρετίζει με ανάρτησή του ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Γιαννακούρας. Αναλυτικά: Μία μέρα χαράς σήμερα, για την Τρίπολη και…

Εγκαινιάστηκε η νέα φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη

Τα επίσημα εγκαίνια της νέας φοιτητικής εστίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Τρίτη 3 Νοεμβρίου, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου. Η νέα εστία…

Ο κ. Gonçalo Feio προπονητής του ASTERAS AKTOR

Η ΠΑΕ ASTERAS AKTOR ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον Πορτογάλο Gonçalo Feio, ο οποίος υπέγραψε έως το καλοκαίρι του 2029 και αναλαμβάνει άμεσα την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Διάκριση για τον Γορτύνιο Γιώργο Κοντοβαζαινίτη στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ο Δήμος Γορτυνίας συγχαίρει τον Γιώργο Κοντοβαζαινίτη για την εκλογή του ως Καθηγητή Περιοδοντολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, αναγνωρίζοντας την επιστημονική του πορεία και τη σύνδεσή του με τον τόπο.