Εξαιρετικά αισιόδοξα μηνύματα από τη Ζυρίχη για το σιδηρόδρομο της Πελοποννήσου

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού τόνισε την άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον ΟΣΕ και τη ΓΑΙΑΟΣΕ για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου, τόνισε ότι σκέψη της περιφερειακής αρχής είναι το τραίνο να αποτελέσει μια νέα θεματική σύμπραξη ανάπτυξης του τουριστικού προορισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού τόνισε την άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον ΟΣΕ και τη ΓΑΙΑΟΣΕ για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου, τόνισε ότι σκέψη της περιφερειακής αρχής είναι το τραίνο να αποτελέσει μια νέα θεματική σύμπραξη ανάπτυξης του τουριστικού προορισμού.

«Κοιμώμενη δύναμη με ιδιαίτερη δυναμική να προσδώσει υπεραξία στην οικονομία της Πελοποννήσου» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου κατά την πρώτη μέρα των εργασιών του Συμποσίου «Τραίνο, Τουρισμός και Περιφερειακή Ανάπτυξη» που διοργανώνεται στη Ζυρίχη σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο της Ζυρίχης και τη συμμετοχή του ΟΣΕ της ΓΑΙΑΟΣΕ, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου της Αθήνας, του Πανεπιστημίου της Πάτρας, του Συλλόγου Φίλων του Τραίνου στην Πελοπόννησο και του πρώην Προέδρου του ΟΣΕ κ. Παναγιώτη Θεοφανόπουλου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού τόνισε την άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον ΟΣΕ και τη ΓΑΙΑΟΣΕ για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου, τόνισε ότι σκέψη της περιφερειακής αρχής είναι το τραίνο να αποτελέσει μια νέα θεματική σύμπραξη ανάπτυξης του τουριστικού προορισμού.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί ένα διαρκώς ανερχόμενο τουριστικό προορισμό και η πρότασή μας έχει στόχο να αυξήσει το τουριστικό μας προϊόν» συνέχισε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης τονίζοντας ότι «το ενδιαφέρον μας εστιάζεται στην αξιοποίηση της επανεκκίνησης στη λογική τραίνου κρουαζιέρας και τραίνο – σπορ».

Λαμβάνονται αποφάσεις για τη συγκρότηση, ωρίμανση και υποβολή στις Βρυξέλλες του φακέλου της πρότασης για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου.

Εξαιρετική χαρακτήρισε o κ. Τατούλης την πρόταση του Καθηγητή Χωρικού Σχεδιασμού του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης κ. Bernd Scholl να προετοιμαστεί φάκελος, ο οποίος θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες, αξιοποιώντας το παράδειγμα της Ελβετίας με τα τραίνα.

«Για να είναι ωστόσο βιώσιμη η πρόταση που θα υποβληθεί στην Ε.Ε. θα πρέπει να επιτευχθεί συνύπαρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας και φορέων της αυτοδιοίκησης, ώστε να μοχλευθούν πόροι από την ιδιωτική πρωτοβουλία» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Σε ότι αφορά την πιστοποίηση της γραμμής από την Ουνέσκο, ο Περιφερειάρχης υποστήριξε ότι ήδη υπάρχουν σημαντικά μνημεία ήδη πιστοποιημένα στη διαδρομή του σιδηροδρόμου, όπως η Αρχαία Ολυμπία, οι Μυκήνες, η Επίδαυρος, ο Μυστράς και η Νεμέα, και ότι θα σύντομα θα προστεθούν και άλλα, γεγονός το οποίο αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για μια τέτοια διεκδίκηση.

Ο Παναγιώτης Θεοφανόπουλος συντονιστής της ομάδας εργασίας μετά από ομόφωνα αποδεκτή πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Ομόφωνα έγινε αποδεκτή η πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου να αναλάβει το ρόλο του συντονιστή της ομάδας εργασίας για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου ο πρώην Πρόεδρος του ΟΣΕ κ. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος.

Στην Τρίπολη το επόμενο συμπόσιο για τη διατύπωση της κοινής διακήρυξης για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου.

Αποφασίστηκε τέλος το επόμενο συμπόσιο, όπου θα διατυπωθεί και η κοινή διακήρυξη για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου να γίνει στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τιμώντας τον ήρωα Λιάκο Λιακόπουλο που έπεσε ηρωικά μαχόμενος στην πολιορκία του Κάστρου της Καρύταινας

Η Εταιρεία Ιστορικής και Πολιτισμικής Δράσης Μουσείου "Στρ. Δημ. Πλαπούτας και Αγωνιστές", οργάνωσε εκδρομή την Κυριακή 9 Αυγούστου 2026, από Παλούμπα Γορτυνίας στην Καρύταινα

Ηλιακή Έκλειψη 12 Αυγούστου 2026: Πού και τι μπορούμε να δούμε στην Πελοπόννησο

Η αντίστροφη μέτρηση για το σπουδαιότερο αστρονομικό γεγονός της δεκαετίας στην Ευρώπη έχει ξεκινήσει. Μάθετε πώς θα εξελιχθεί η ηλιακή έκλειψη της 12ης Αυγούστου 2026 και ποιες είναι οι προοπτικές παρατήρησης από την Πελοπόννησο.

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα 23α Δημάκεια στα Κερασούλια της κοινότητος Πηγών

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία στο αθλητικό κέντρο «Παναγιώτης Αλάμαρας» στα Κερασούλια της κοινότητος Πηγών του τέως δήμου Αλαγονίας, τα 23α Δημάκεια

Διακρισεις για τον ΑΡΚΟΑΜ στην καλοκαιρινή ημερίδα μπριτζ του ΑΟΜΣ στο Κιάτο

Με τη συμμετοχή τεσσάρων ζευγαριών του ΑΡΚΟΑΜ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Αυγούστου η καλοκαιρινή ημερίδα μπριτζ του ΑΟΜΣ στο Κιάτο.