Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/1fjPw2NG7iw” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Απολογισμός αντιπυρικής περιόδου και προγραμματισμός δράσεων εν όψει Χειμώνα.

Το φετινό καλοκαίρι ο απολογισμός, όσον αφορά τις καμένες δασικές εκτάσεις, είναι σχεδόν μηδενικός, αφού κάηκε μόλις μισό στρέμμα περίπου δασικής έκτασης, ενώ γενικότερα τα τελευταία χρόνια τα πράγματα είναι ιδιαίτερα καλά για την Αρκαδία.

Αυτό οφείλεται και στην τύχη, αφού δεν είχαμε ακραία καιρικά φαινόμενα, όσον αφορά τις πυρκαγιές, αλλά και στον καλό συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων και κυρίως στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετά από την έγκαιρη ειδοποίησή της είτε από τους πυροφύλακες είτε από τους πολίτες.

Είχαμε όμως το ακραίο καιρικό φαινόμενο της 25ης Ιουνίου που δημιούργησε πολλά προβλήματα αλλά τόσο εγώ προσωπικά όσο και ο Περιφερειάρχης βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή στις πληγείσες περιοχές και προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

Και αυτήν την περίοδο καθαρίζουμε ρέματα και ποτάμια αλλά πρέπει να επισημάνω πως και οι πολίτες οφείλουν να είναι πιο προσεκτικοί και να μην πετούν αντικείμενα και σκουπίδια στα ρέματα.
Και την περίπτωση του γεφυριού του Στενού διαπίστωσα πως υπήρχαν πολλά φερτά υλικά αλλά και στα χαντάκια των δρόμων βλέπω καθημερινά να είναι γεμάτα με σκουπίδια, παρόλο που τα έχουμε καθαρίσει.

Οι ευχαριστίες είναι προς όλους τους φορείς που συνέβαλλαν να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα το Καλοκαίρι και ευελπιστώ να τα πάμε καλά και το Χειμώνα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μουσική Βραδιά στο Ξηροπήγαδο

Τη Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 και ώρα 21:30 στο...

Σοκαριστικό βίντεο από την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Επίθεση με πυροβολισμούς κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ...

Συλλήψεις στην Μεσσηνία για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Συνελήφθη ένα (1) άτομο για παράβαση της...

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο της Σταματίας Πρίντζου

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Δήμου Νότιας Κυνουρίας για τον θάνατο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο