Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/1fjPw2NG7iw” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Απολογισμός αντιπυρικής περιόδου και προγραμματισμός δράσεων εν όψει Χειμώνα.

Το φετινό καλοκαίρι ο απολογισμός, όσον αφορά τις καμένες δασικές εκτάσεις, είναι σχεδόν μηδενικός, αφού κάηκε μόλις μισό στρέμμα περίπου δασικής έκτασης, ενώ γενικότερα τα τελευταία χρόνια τα πράγματα είναι ιδιαίτερα καλά για την Αρκαδία.

Αυτό οφείλεται και στην τύχη, αφού δεν είχαμε ακραία καιρικά φαινόμενα, όσον αφορά τις πυρκαγιές, αλλά και στον καλό συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων και κυρίως στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετά από την έγκαιρη ειδοποίησή της είτε από τους πυροφύλακες είτε από τους πολίτες.

Είχαμε όμως το ακραίο καιρικό φαινόμενο της 25ης Ιουνίου που δημιούργησε πολλά προβλήματα αλλά τόσο εγώ προσωπικά όσο και ο Περιφερειάρχης βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή στις πληγείσες περιοχές και προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

Και αυτήν την περίοδο καθαρίζουμε ρέματα και ποτάμια αλλά πρέπει να επισημάνω πως και οι πολίτες οφείλουν να είναι πιο προσεκτικοί και να μην πετούν αντικείμενα και σκουπίδια στα ρέματα.
Και την περίπτωση του γεφυριού του Στενού διαπίστωσα πως υπήρχαν πολλά φερτά υλικά αλλά και στα χαντάκια των δρόμων βλέπω καθημερινά να είναι γεμάτα με σκουπίδια, παρόλο που τα έχουμε καθαρίσει.

Οι ευχαριστίες είναι προς όλους τους φορείς που συνέβαλλαν να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα το Καλοκαίρι και ευελπιστώ να τα πάμε καλά και το Χειμώνα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιαματικά Μπάνια μελών Κ.Α.Π.Η. Δήμου Κορινθίων 2024

Ο Δήμος Κορινθίων με μοναδικό μέλημα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. ανακοινώνει την πραγματοποίηση των Ιαματικών μπάνιων στην Λουτρόπολη της Αιδηψού και φέτος. Φέτος ο Δήμος μας, αυξάνει την επιδότηση του προγράμματος και επιδοτεί τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. που θα λάβουν μέρος, με την δωρεάν μεταφορά: Κόρινθος-Αιδηψός-Κόρινθος, (συμπεριλαμβανομένου του πούλμαν

Περίληψη διακήρυξης για τη στέγαση των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ακινήτου, εντός της Κοινότητας Τρίπολης, για τη στέγαση των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ Τη διενέργεια μειοδοτικής, φανερής και προφορικής δημοπρασίας για τη μίσθωση ακινήτου, εντός της Κοινότητας Τρίπολης, για τη στέγαση των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης και καλεί τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον σε προθεσμία

Ανακοίνωση για τις Αιτήσεις Συμμετοχής στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Τρίπολης στο Παράλιο Άστρος

O Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι εγκρίθηκαν όλες οι Αιτήσεις Συμμετοχής των παιδιών - αγόρια - ηλικίας, 8-10 ετών – για την 1η κατασκηνωτική περίοδο από 17-06-2024 έως 25-06-2024, στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Τρίπολης στο Παράλιο Άστρος ( Πίνακας Ανακοινώσεων του Δήμου ). Τα παιδιά θα αναχωρήσουν με λεωφορείο από το Γήπεδο του Αστέρα στις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο