Ολοκληρωμένο σύστημα επιτήρησης και έγκαιρης προειδοποίησης κινδύνου από δασικές πυρκαγιές

H ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος επιτήρησης, έγκαιρης προειδοποίησης και μείωσης του κινδύνου από δασικές πυρκαγιές, είναι το αντικείμενο του νέου έργου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «Ψηφιακή Σύγκλιση» του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και χρηματοδοτείται με 4,9 εκατ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος επιτήρησης, έγκαιρης προειδοποίησης και μείωσης του κινδύνου από δασικές πυρκαγιές, είναι το αντικείμενο του νέου έργου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «Ψηφιακή Σύγκλιση» του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και χρηματοδοτείται με 4,9 εκατ.

Η προτεινόμενη δράση στοχεύει στην αναβάθμιση των Υποδομών Πολιτικής Προστασίας της ΠΔΕ και θα ενισχύσει δραστικά την αποτελεσματικότητα και την επιχειρησιακή ικανότητα του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας (ΠΕ.ΚΕ.Π.Π.) της ΠΔΕ, στο πλαίσιο λειτουργίας του Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων και ειδικότερα στο επίπεδο της πρόληψης, παρακολούθησης και έγκαιρης ανίχνευσης δασικών πυρκαγιών.

«Η προσπάθειά μας να θωρακίσουμε τον τόπο μας από νέες μεγάλες πυρκαγιές και να ενισχύσουμε τις δυνατότητες της Πολιτικής Προστασίας συνεχίζεται. Και συνεχίζεται με καινοτόμες και σύγχρονες δράσεις που δίνουν έμφαση στην πρόληψη, καθώς είναι πάντα κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν» σημειώνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, με αφορμή την ένταξη του έργου, προσθέτοντας τα εξής: «Γνωρίζοντας ότι πλέον θα αντιμετωπίζουμε ακραία φαινόμενα όλο και πιο συχνά, είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο για την προστασία του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος. Και θα το κάνουμε, με κάθε σύγχρονο τρόπο και μέσο. Με κάθε δυνατότητα που υπάρχει…».

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ηλίαση ή θερμοπληξία; Πώς θα αναγνωρίσετε τα συμπτώματα

Με τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτές τις ημέρες στη χώρα, η έκθεση στον ήλιο και η παραμονή σε ζεστό περιβάλλον μπορεί να προκαλέσουν επιπτώσεις στην υγεία. Η ηλίαση και η θερμοπληξία αποτελούν δύο καταστάσεις που μπορεί να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε κατά τη διάρκεια του καύσωνα και έχουν κοινά χαρακτηριστικά

Ρύθμιση 72 δόσεων στον ΕΦΚΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις Πάνω από 2.500 υποβολές

Στη νέα ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν οφειλές προς τον e-ΕΦΚΑ και τους λοιπούς Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης που αφορούν χρονικά διαστήματα έως και την 31η Δεκεμβρίου 2023. Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη νέα ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών προς τον e-ΕΦΚΑ σε έως 72 μηνιαίες δόσεις, δίνοντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες και

Καλοκαιρινή δράση στο Γύθειο από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Λακωνίας

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Λακωνίας, στα πλαίσια των καλοκαιρινών του δραστηριοτήτων, προσφέρει για άλλη μια χρονιά ανάσα δροσιάς στα μέλη

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε