Ο Φωκίων Ζαΐμης στο «Authentic-Olive-Net»

Την Κυριακή 22 Αυγούστου στη μαρίνα της Πρέβεζας, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Authentic-Olive-Net: Πιστοποίηση της αυθεντικότητας και ανάπτυξη δικτύου προώθησης ελαιοκομικών προϊόντων κοινής διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας-Ιταλίας 2014-2020», παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Φωκίων Ζαΐμης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Κυριακή 22 Αυγούστου στη μαρίνα της Πρέβεζας, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Authentic-Olive-Net: Πιστοποίηση της αυθεντικότητας και ανάπτυξη δικτύου προώθησης ελαιοκομικών προϊόντων κοινής διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας-Ιταλίας 2014-2020», παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Φωκίων Ζαΐμης.

Έπειτα ο κ. Ζαΐμης επεσήμανε τη συμβολή της αρμονικής συνεργασίας των Αρμοδίων Περιφερειακών Αρχών (Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης), των Επιμελητηρίων καθώς και των Ερευνητικών Ινστιτούτων, με σκοπό τη μεταφορά τεχνογνωσίας και εύκολα εφαρμόσιμων διαδικασιών από τις επιχειρήσεις, ώστε ο ελαιοκομικός κλάδος και πιο συγκεκριμένα το ελαιόλαδο να αποτελέσει την έξυπνη, βιώσιμη και ισχυρή εξαγωγική οικονομία της χώρας μας.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης πήρε το λόγο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, Ιωάννης Μπουρής, και οι υπόλοιποι επίσημοι προσκεκλημένοι, υπογραμμίζοντας το πόσο πολύτιμη είναι η πιστοποίηση της αυθεντικότητας και η ανάπτυξη δικτύων προώθησης του ελαιολάδου, τόσο για τον έλληνα καταναλωτή όσο και για τον έλληνα αγρότη που δραστηριοποιείται στον ελαιοκομικό κλάδο.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους ελαιο-γευσιγνωσία 5 ποικιλιών ελαιολάδου, δύο ελληνικών (Λιανολιά Κερκύρας και Κορωνέικη) και τριών ιταλικών (Κορατίνα, Περανζάνα και Φαβολόζα), καθώς επίσης και γαστρονομική επίδειξη συνταγών από τους Chef κ. Γεώργιο Παλησίδη και κ. Pasquale Lembo με βασικό συστατικό το ελαιόλαδο.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος