Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας : Ο αιγιώτης Χρήστος Τσερεντζούλιας στην Ποδηλατική Διαδρομή του Σαββάτου11 Μαΐου 2019

Με τη συμμετοχή του αιγιώτη αθλητή της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας, Χρήστου Τσερεντζούλια, θα πραγματοποιηθεί η τέταρτη και τελευταία προγραμματισμένη ποδηλατική διαδρομή στο Αίγιο, στο πλαίσιο της δράσης «MEDCYLCETOUR: Μεσογειακές Ποδηλατικές Διαδρομές για βιώσιμο παραθαλάσσιο τουρισμό». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με τη συμμετοχή του αιγιώτη αθλητή της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας, Χρήστου Τσερεντζούλια, θα πραγματοποιηθεί η τέταρτη και τελευταία προγραμματισμένη ποδηλατική διαδρομή στο Αίγιο, στο πλαίσιο της δράσης «MEDCYLCETOUR: Μεσογειακές Ποδηλατικές Διαδρομές για βιώσιμο παραθαλάσσιο τουρισμό». 

Η διαδρομή Λόγγος – Αίγιο (Αλυκή) θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, σε συνεργασία με τον Φιλοπροοδευτικό Όμιλο Λόγγου.

Συγκεκριμένα, στις 4 μ.μ. με αφετηρία την Κεντρική πλατεία Λόγγου, οι συμμετέχοντες θα κινηθούν μέσω της Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών, με διέλευση από Σελιανίτικα, Άβυθο, Ροδοδάφνη, παραλία Αιγίου, Παναγία Τρυπητή. Θα τερματίσουν στην Αλυκή Αιγίου, ακολουθώντας τις οδούς Ζωοδόχου Πηγής – Παυσανίου – Φιλοποίμενος.

H Δυτική Ελλάδα μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων, στο πλαίσιο του οποίου πρόκειται να διαμορφωθεί η Μεσογειακή, παράκτια ποδηλατική διαδρομή (EurοVelo 8) που θα ξεκινάει από την Ισπανία και θα καταλήγει στην Κύπρο.

tserentzoulias podilatis

Δηλώσεις συμμετοχής στο link:

http://www.ptapde. gr/epixeirhsiaka-programmata/ medcycletour

Η διαδρομή σχεδιάστηκε από το European Cyclists’ Federation (ECF) και σε ό,τι αφορά τη Δυτική Ελλάδα περιλαμβάνει το τμήμα από Μενίδι έως Δερβένι.

Το έργο MEDCYLCETOUR χρηματοδοτείται από το διακρατικό πρόγραμμα Interreg Med 2014-2020, στο οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης συμμετέχουν ως εταίροι.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην βιώσιμη ενίσχυση των αναπτυξιακών πολιτικών για αποδοτικότερη αξιοποίηση των φυσικών πόρων και της πολιτισμικής κληρονομιάς στις παράκτιες και παραθαλάσσιες περιοχές, όπως επίσης στη δημιουργία ενός βιώσιμου παράκτιου και παραθαλάσσιου τουρισμού στην περιοχή της Μεσογείου. Επίσης σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση, όχι μόνο των φίλων του ποδηλάτου, αλλά φορέων, επιχειρήσεων και του κοινού για την αξία και τη συμβολή του ποδηλάτου στη προστασία του περιβάλλοντος.

Εταίροι του Προγράμματος είναι: Περιφερειακή Κυβέρνηση Ανδαλουσίας ως επικεφαλής, Ομοσπονδία Ευρωπαίων Ποδηλατιστών, Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, Τμήμα Συμβουλίου Άλπεων, Περιφέρεια Friuli Venezia Giulia, Αναπτυξιακό Κέντρο Koper, Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού, Γενική Διεύθυνση Τουρισμού της Κυβέρνησης της Καταλονίας, Συνεργατικός Σχηματισμός για Οικοκοινωνική Καινοτομία και Ανάπτυξη, Κοινοπραξία Επαρχίας Μάντοβα.

Οι προηγούμενες ποδηλατικές διαδρομές πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα, σε Μεσολόγγι-Αιτωλικό και σε Πάλαιρο-Μύτικα.

 Πρόγραμμα 4ης ποδηλατικής διαδρομής

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου