Παράταση για το Κτηματολόγιο σε Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία ζητά ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας από τον Υπουργό Περιβάλλοντος

Παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των εγγραφών στο Κτηματολόγιο στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας ζήτησε σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας μ’ επιστολή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των εγγραφών στο Κτηματολόγιο στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας ζήτησε σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας μ’ επιστολή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.

Στην επιστολή του ο κ. Κατσιφάρας, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι «με δεδομένη την επικείμενη εκπνοή της προθεσμίας για την καταχώρηση των εγγραφών στο Κτηματολόγιο είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη προβλήματα και δυστοκίες που κατά περιοχή παρατηρούνται, προξενώντας ανησυχία στους ιδιοκτήτες ακινήτων και αργούς ρυθμούς στην όλη διαδικασία κτηματογράφησης».

Και προσθέτει: «Ειδικότερα, στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος καταγράφονται αυξημένα ποσοστά αποχής από την διαδικασία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας εξαιτίας μιας σειράς πολλών και διαφορετικών λόγων. Για παράδειγμα, σε αρκετές περιπτώσεις καταγράφεται έλλειψη τοπογραφικών διαγραμμάτων ή και τίτλων ιδιοκτησίας, ιδίως για ακίνητα που βρίσκονται σε αγροτικές ή απομακρυσμένες περιοχές. Αποτέλεσμα είναι ο χρόνος να μην είναι επαρκής ώστε απρόσκοπτα να ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση. Είμαι, συνεπώς, της γνώμης ότι το ΝΠΔΔ Ελληνικό Κτηματολόγιο θα πρέπει να προχωρήσει σε απόφαση παράτασης της υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας ώστε να διευκολυνθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων και να διασφαλιστεί απόλυτα η εγκυρότητα της διαδικασίας».

Στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας υπογραμμίζει, τέλος, την ανάγκη, το αίτημα που καταθέτει η Περιφέρεια να εξεταστεί με προσοχή ώστε με την παράταση της κτηματογράφησης -σε χρόνο εύλογο- να αποτραπεί ο κίνδυνος της πιθανής απώλειας δικαιωμάτων ιδιοκτητών στην Αιτωλοακαρνανία και στην Ηλεία.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος

Βραδιά ρεμπέτικου με άρωμα Αποδήμων – Με επιτυχία η μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αποδήμων

Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στο ρεμπέτικο τραγούδι ένωσε την Τρίτη 21 Ιουλίου το βράδυ τον Δήμο Σπάρτης με τους Απόδημους Λάκωνες

52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής στα Λαγκάδια στις 25 Ιουλίου

Ο 52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού επιστρέφει δυναμικά στα Λαγκάδια Γορτυνίας στις 25 Ιουλίου. Η παράδοση ζωντανεύει ξανά με κορυφαίους καλλιτέχνες.

Στην παρουσίαση του νέου Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης ο Δημήτρης Πτωχός

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε ενεργά στην επίσημη παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2026-2030, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό να δίνει το «παρών»