Παρουσία της αν. Υπουργού Εργασίας Θεανώς Φωτίου η ημερίδα για τη λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας της ΠΔΕ | Πάτρα, 29/1/19

Η πορεία, η εξέλιξη και οι προοπτικές των Κέντρων Κοινότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα παρουσιαστούν σε ημερίδα που διοργανώνει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019, στις 11 το πρωί,  στο ξενοδοχείο Patras Palace (Όθωνος Αμαλίας 15) στην Πάτρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η πορεία, η εξέλιξη και οι προοπτικές των Κέντρων Κοινότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα παρουσιαστούν σε ημερίδα που διοργανώνει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019, στις 11 το πρωί,  στο ξενοδοχείο Patras Palace (Όθωνος Αμαλίας 15) στην Πάτρα.

Θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η οποία αναμένεται να αναφερθεί στο ρόλο των Κέντρων Κοινότητας, στη μέχρι σήμερα λειτουργία τους και στις προοπτικές εξέλιξης τους.

Τις εργασίες της ημερίδας, θα ανοίξει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος πρόκειται να μιλήσει για το σύνολο των δομών και δράσεων που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Στη συνέχεια,  η Άλκηστις Σταθοπούλου Προϊσταμένη Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα αναπτύξει τα αποτελέσματα και τις εμπειρίες που εξήχθησαν από την μέχρι σήμερα λειτουργία των 19 Κέντρων Κοινότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

afisa imerida kedro koinotitas

Την παρούσα κατάσταση των Κέντρων  Κοινότητας, αλλά και τις προοπτικές εξέλιξης τους θα αναλύσει ο Χρήστος Κύρκογλου, Προϊστάμενος Μονάδας Β’, Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Για τα Κέντρα Κοινότητας, ως βασικό παράγοντα και κομβικό σημείο του νέου συστήματος παροχής κοινωνικής προστασίας θα μιλήσει η Εύη Κάιλα, Προϊσταμένη Επιτελικής Δομής Τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο κύκλος των εισηγήσεων θα ολοκληρωθεί με τις καταγραφές  δύο στελεχών αντίστοιχων δομών. Η  Παναγιώτα Φαρμάκη Κοινωνική Λειτουργός του  Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πατρέων και ο Χαράλαμπος Κάβουρας Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αιγιάλειας, θα καταθέσουν τις προσωπικές τους εμπειρίες. 

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Υπενθυμίζεται  ότι στην  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  κάθε Δήμος έχει και το δικό του Κέντρο Κοινότητας. Χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και συνιστούν μία δομή που λειτουργεί υποστηρικτικά στην εξυπηρέτηση των πολιτών, συνδράμοντας ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος

Βραδιά ρεμπέτικου με άρωμα Αποδήμων – Με επιτυχία η μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αποδήμων

Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στο ρεμπέτικο τραγούδι ένωσε την Τρίτη 21 Ιουλίου το βράδυ τον Δήμο Σπάρτης με τους Απόδημους Λάκωνες

52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής στα Λαγκάδια στις 25 Ιουλίου

Ο 52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού επιστρέφει δυναμικά στα Λαγκάδια Γορτυνίας στις 25 Ιουλίου. Η παράδοση ζωντανεύει ξανά με κορυφαίους καλλιτέχνες.