Την άμεση στελέχωση της Δ.Α.Ε.Φ.Κ. ζητά με επιστολή του ο Απ. Κατσιφάρας από τον Υπουργό Υποδομών

Την ανάγκη άμεσης στελέχωσης της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.) Δυτικής Ελλάδος επισημαίνει σ’ επιστολή που έστειλε προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την ανάγκη άμεσης στελέχωσης της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.) Δυτικής Ελλάδος επισημαίνει σ’ επιστολή που έστειλε προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας.

Όπως είναι γνωστό από το άρθρο 49 του Π.Δ. 123/2017 προβλέπεται η λειτουργία Δ.Α.Ε.Φ.Κ. στην Δυτική Ελλάδα, με έδρα την Πάτρα και περιοχή ευθύνης την επικράτεια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου. Εν τούτοις, η στελέχωση της Διεύθυνσης παραμένει σε εκκρεμότητα. 

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Κατσιφάρας στην επιστολή του προς τον κ. Σπίρτζη υπογραμμίζει ότι «είναι αναγκαία η άμεση στελέχωση της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) Δυτικής Ελλάδος, ώστε αφ’ ενός να επιτυγχάνεται ο μέγιστος βαθμός ετοιμότητας έναντι μιας φυσικής καταστροφής και αφ’ ετέρου να μην παρουσιάζονται καθυστερήσεις και κενά στην υλοποίηση των προγραμμάτων αποκατάστασης».

Επίσης, ο κ. Κατσιφάρας έθεσε στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και το ζήτημα της παράτασης για τουλάχιστον ένα έτος (έως τις 31-12-2019) της προθεσμίας χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση κτιρίων που έχουν πληγεί από σεισμούς, πυρκαγιές και κατολισθήσεις -από το έτος 2006 έως το έτος 2014- στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.

Όπως αναφέρει ο κ. Κατσιφάρας «αρκετοί πολίτες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος που κατά την περίοδο 2006-2014 επλήγησαν από φαινόμενα σεισμών, πυρκαγιών ή κατολισθήσεων, για λόγους ανεξάρτητους της θέλησης τους, δεν κατάφεραν έγκαιρα να υπαχθούν στις προβλέψεις χορήγησης στεγαστικής συνδρομής  για την αποκατάσταση κτιρίων τους.

Ένας απ’ τους λόγους αυτής της εξέλιξης ήταν η –λόγω της κρίσης- αναστολή της λειτουργίας τεχνικών γραφείων που είχαν αναλάβει την διεκπεραίωση υποθέσεων αυτής της κατηγορίας. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός εκκρεμοτήτων και μια αναγκαιότητα που επιτάσσει την παράταση για τουλάχιστον ένα έτος της προθεσμίας χορήγησης στεγαστικής συνδρομής».

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου