Με ολοκληρωμένη και καινοτόμα προσέγγιση προώθησης του τουριστικού προϊόντος για την περίοδο 2019- 2021 η ΠΔΕ

Ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 η στρατηγική στόχευσης του νέου προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η οποία δίνει έμφαση στην επέκταση του αποτυπώματος και της προβολής της περιοχής μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 η στρατηγική στόχευσης του νέου προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η οποία δίνει έμφαση στην επέκταση του αποτυπώματος και της προβολής της περιοχής μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το νέο στρατηγικό σχέδιο δράσεων τουριστικής προβολής για την περίοδο 2019-2021 και προϋπολογισμού 1.000.000,00 ευρώ αφορά μια ολοκληρωμένη προσέγγιση προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μέσω του σχεδιασμού στοχευμένης επικοινωνιακής στρατηγικής χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα εργαλεία marketing, τα οποία θα συνδράμουν στη δημιουργία μιας ιδιαίτερης τουριστικής ταυτότητας και ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ευρύτερης περιοχής.

Προς αυτό το σκοπό, στο νέο πρόγραμμα περιλαμβάνονται τόσο παραδοσιακές δράσεις, όπως είναι η συμμετοχή της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, όσο και η εκτεταμένη χρήση νέων και καινοτόμων τεχνολογιών, όπως είναι οι εφαρμογές σε κινητά τηλέφωνα, η τρισδιάστατη εικονική περιήγηση εμβληματικών μνημείων και κτιρίων της περιοχής, αλλά και το κεντρικό ψηφιακό αποθετήριο εγγράφων, αρχείων και πολυμέσων.

 Να σημειωθεί ότι για τη σύνταξη του νέου στρατηγικού σχεδίου τουριστικής προβολής είχε προηγηθεί πολύμηνη διαβούλευση με το σύνολο των φορέων που εμπλέκονται στον τουριστικό κλάδο και στους τρεις νομούς της Περιφέρειας.

Το συγκεκριμένο σχέδιο, μετά την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο, θα αποτελέσει και τη βάση για την υποβολή πρότασης στο ΕΣΠΑ, προκειμένου να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση των δράσεων.

«Η επόμενη χρονική περίοδος θεωρείται κρίσιμη και απαιτεί την υιοθέτηση πρωτοβουλιών εκ μέρους μας προκειμένου να τονίσουμε όλα αυτά τα πλεονεκτήματα που θα αναδείξουν τον τόπο μας ως έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό, διαμορφώνοντας, ταυτόχρονα, το κατάλληλο περιβάλλον για μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη προς όφελος της τοπικής κοινωνίας»  τόνισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

 Με τη σειρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας επεσήμανε ότι «Το νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής είναι σύμφωνο με τις σύγχρονες τάσεις, ενώ στοχεύει σε περισσότερες και πιο δυναμικές παρεμβάσεις, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, βασιζόμενο στο τρίπτυχο: Αναγνωρισιμότητα- ελκυστικότητα- επισκεψιμότητα. Σκοπός είναι η ανάπτυξη μιας οικονομίας της φιλοξενίας που θα δημιουργήσει ένα αυτοτροφοδοτούμενο αναπτυξιακό μοντέλο».

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου