Στις Βρυξέλλες ο Περιφερειάρχης για τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυθημερόν στις Βρυξέλλες βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, για να συμμετάσχει στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής «Κοινωνική Πολιτική, Εκπαίδευση, Απασχόληση, Έρευνα και Πολιτισμός» (SSEDEC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ).

Η Επιτροπή SEDEC συντονίζει το έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών για τομείς όπως οι πολιτικές απασχόλησης, η κοινωνική πολιτική και κοινωνική προστασία, η ισότητα ευκαιριών, η εκπαίδευση και κατάρτιση, η καινοτομία, έρευνα και τεχνολογία, η κοινωνία των πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των διευρωπαϊκών δικτύων ΤΠΕ, η νεολαία και αθλητισμός, ο πολιτισμός και πολιτισμική πολυμορφία, κλπ.
Στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης ξεχωρίζει η συζήτηση σχετικά με τις επιπτώσεις της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ στις τοπικές και περιφερειακές αρχές.
«Είναι σημαντικό να γίνει απολογισμός των πλέον πρόσφατων εξελίξεων και να συζητήσουμε τι συνεπάγεται η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την άποψη των περιφερειακών και τοπικών αρχών (ΤΠΑ), τόσο του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και της ΕΕ, ιδίως σε τομείς όπως η Πολιτική απασχόλησης και η κοινωνική πολιτική, η Ελεύθερη κυκλοφορία πολιτών και εργαζομένων, η Εκπαίδευση, νεολαία και αθλητισμός, η Έρευνα και καινοτομία» αναφέρει σχετικά ο κ. Κατσιφάρας.
Σημαντικό σημείο στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης είναι και η συζήτηση σχετικά με την έκθεση της ARLEM (Ευρωμεσογειακή Περιφερειακή και Τοπική Συνέλευση) για τη χειραφέτηση των γυναικών στην περιοχή της Μεσογείου.
«Για εμάς έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το σημείο αυτό, αφού δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα που συνδέονται με τον ρόλο των γυναικών στην κοινωνία, και ιδιως στο χώρο της Μεσογείου. Εξάλλου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι μέλος της ARLEM και έχει την Προεδρία της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR» τονίζει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.
Άλλα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί η Επιτροπή SEDEC κατά τη σημερινή συνεδρίασή της είναι:
η γνωμοδότηση της ΕτΠ «Ενδιάμεση επανεξέταση της εφαρμογής της στρατηγικής για την ψηφιακή ενιαία αγορά – Μια συνδεδεμένη ψηφιακή αγορά για όλους»,
η γνωμοδότηση της ΕτΠ «Ενίσχυση της καινοτομίας στις περιφέρειες της Ευρώπης: στρατηγικές για μια ανθεκτική, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη»,
η γνωμοδότηση της ΕτΠ «Η Ευρώπη σε κίνηση: εργασιακές πτυχές των οδικών μεταφορών», καθώς και
η παρουσίαση του των εργασιών του Διαύλου του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας (ΕΟΕΣ)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Κορινθία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

Πανελλαδικές 2024: Στις 29 Μαΐου κλείνουν και τα Γυμνάσια – Τι ισχύει με τις ευρωεκλογές

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι μαθητές για τη λήξη...

Καιρός: Γενικά αίθριος με αυξημένη θερμοκρασία

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται ο καιρός για σήμερα, (Παρασκευή...

Oδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Η χώρα χρειάζεται μια δυνατή αξιωματική αντιπολίτευση

Βασικά σημεία από τη συνέντευξή του Oδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο