Δ. Νικολακόπουλος: «Με αιχμή του δόρατος την OLYMPIAN LAND συνεχίζουμε δυναμικά την τουριστική προβολή της Δυτικής Ελλάδας και το 2024»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 

Το σχέδιο δράσεων του ετήσιου προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το 2024 παρουσίασε κατά την διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Δημήτρης  Νικολακόπουλος.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Νικολακόπουλος «το σχέδιο αποτελεί συνέχεια της υλοποίησης των προηγούμενων ενεργειών τουριστικής προβολής της Περιφέρειας, που είχαν ως αποτέλεσμα την επανατοποθέτηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον τουριστικό χάρτη της χώρας και του εξωτερικού».

Όπως επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης, το σχέδιο δράσεων τουριστικής προβολής συντάχθηκε λαμβάνοντας υπόψη τις νέες προκλήσεις της τουριστικής αγοράς, όσο και την στόχο να αξιοποιηθούν στο μέγιστο οι διατιθέμενοι πόροι προς όφελος των επαγγελματιών και των πολιτών της Περιφέρειας.

Υπό το πρίσμα αυτό ο σχεδιασμός για το 2024 έχει ως πυρήνα την ανάδειξη των παρακάτω θεματικών αξόνων:

  • Εκπαιδευτικός τουρισμός, μέσω της συμμετοχής -για πρώτη φορά- στη διεθνή έκθεση τουρισμού World Youth&StudentTravelConference.
  • Συνεδριακός τουρισμός, μέσω της κατασκευής και διαχείρισης ψηφιακής πλατφόρμας για την προσέλκυση υπηρεσιών συνεδρίων και συναφών εκδηλώσεων.
  • Δράσεις ανάδειξης της γαστρονομικής ταυτότητας της Περιφέρειας μέσω ψηφιακών δράσεων και δημιουργίας οπτικοακουστικού υλικού που θα εμπλουτίσουν την ιστοσελίδα και τη δράση του Ελληνικού Παραδοσιακού Πρωινού ΠΔΕ.
  • Αθλητικός και βιωματικός τουρισμός με τη δεύτερη συνεχή χρονιά διοργάνωσης του διεθνούς ποδηλατικού αγώνα L` ETAPE GRECE και μέσω της διεξαγωγής διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους από τους πολίτες ή επισκέπτες του τόπου.
  • Από κοινού δράση με το Υπουργείο Τουρισμού για τη δημιουργία Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Τουρισμού και DMO (Οργανισμός διαχείρισης προορισμού).

Αναφορικά με τη νέα, διακριτή «ταυτότητα» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας -το «OLYMPIAN LAND» και την ανάδειξή της, ο κ. Νικολακόπουλος ανέφερε ότι υλοποιήθηκαν πολυάριθμες δράσεις επικοινωνίας και προβολής, εντός και εκτός Ελλάδας, όπως:

  • Κατασκευή και εμπλουτισμός νέας σύγχρονης ιστοσελίδας τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και δημιουργία των αντίστοιχων μέσων κοινωνικής δικτύωσης,
  • Δημιουργία εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας & ψηφιακών βίντεο από επιλεγμένα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος του τόπου μας,
  • Προβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μέσω ψηφιακών καταχωρήσεων σε εγχώριες και ξένες ιστοσελίδες καθώς και δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα,
  • Γενικές και θεματικές καταχωρήσεις σε ελληνικό και διεθνή τύπο και σε inflight περιοδικά,
  • Προβολή θεματικών βίντεο σε ακτοπλοϊκές γραμμές του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους, 
  • Συμμετοχή σε περισσότερες από 40 αποστολές στο εξωτερικό και την Ελλάδα για την προβολή της Δυτικής Ελλάδας,
  • Συναντήσεις με πάνω 400 φορείς τουρισμού,
  • Οργάνωση famtrips με 250 δημοσιογράφους, διαμορφωτές κοινής γνώμης και influencers και ψηφιακών Β2Β συναντήσεων μεταξύ ταξιδιωτικών πρακτόρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό,
  • Υλοποίηση, για πρώτη φορά, βιωματικών δράσεων που αφορούν τον θρησκευτικό και τον εκπαιδευτικό τουρισμό,
  • Ενέργειες για την απόκτηση σήματος «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ» για ξενοδοχεία, καταλύματα και άλλους χώρους εστίασης εντός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
  • Δημιουργία του νέου ψηφιακού εργαλείου «Epic Of Course»  που αποσκοπεί στην απόκτηση εμπειρίας κατάρτισης των στελεχών και του ανθρώπινου δυναμικού που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό της Δυτικής Ελλάδας.

Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση και με βάση τις ενέργειες που έχουν προηγηθείο κ. Νικολακόπουλος, επεσήμανε: «Η τουριστική δυναμική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται σε ανοδική πορεία, στοιχείο το οποίο καταδεικνύεται και από τις ποσοστιαίες μεταβολές. Πλέον, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχει την υπηρεσιακή επάρκεια, την τεχνογνωσία και τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να συνεχίσει το ίδιο ανταγωνιστικά απέναντι στις υψηλές απαιτήσεις της εγχώριας και διεθνούς τουριστικής αγοράς, με ανθεκτικότητα και προσαρμοστικότητα απέναντι σε υπάρχουσες και μελλοντικές προκλήσεις. Έτσι, το σχέδιο δράσεων τουριστικής προβολής για το 2024, μπορεί να ανταποκριθεί απόλυτα στους ευρύτερους αναπτυξιακούς στόχους που έχουν τεθεί από την Περιφερειακή Αρχή για την επόμενη περίοδο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:02:14

Η παράτολμη πτήση του πιλότου που μπήκε με 290 χλμ/ώρα στον Ισθμό της Κορίνθου (vid)

Οι αεροπορικές «ακροβατικές» επιδείξεις από μόνες τους είναι θέαμα...

Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου στο Μυστρά | Δημήτρης Πτωχός: «Πλεονέκτημά μας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων μας»

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου φιλοξενήθηκε στο Μυστρά ο 9ος Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου «Athena Internamonal   Olive   Oil   Compemmon» (ΑΤΗΕΝΑ ΙΟΟC, 25-27 Απριλίου). Η προβολή των ελαιολάδων της Πελοποννήσου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, με τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό, να μιλά, την τρίτη ημέρα του διαγωνισμού, για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειάς μας και τα
00:01:17

Δρέπανο Αργολίδας: Τελευταίο αντίο στον πατέρα του βουλευτή Γιάννη Καλλιάνου

Η κηδεία του Δημητρίου Καλλιάνου πατέρα του παρουσιαστή μετεωρολογικών...

Σάββατο του Λαζάρου: Τι γιορτάζουμε σήμερα και τα έθιμα σε όλη την Ελλάδα

Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και είναι το Σάββατο του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο