Πέμπτη, 31 Ιουλίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Ημερίδα για την αντιμετώπιση των μεταδοτικών λοιμώξεων στην σχολική κοινότητα, στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ημερίδα για την αντιμετώπιση των μεταδοτικών λοιμώξεων στην σχολική κοινότητα, στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

«Διαρκής προσπάθειά μας, ως Περιφερειακή Αρχή, είναι να στηρίξουμε με κάθε τρόπο και μέσο τους φορείς υγείας, το ανθρώπινο δυναμικό που μετέχει στην  εκστρατεία προαγωγής και αγωγής υγείας στη σχολική κοινότητα, καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες που εμπλέκονται στη διαδικασία, έτσι ώστε να ληφθεί κάθε απαιτούμενο μέτρο που θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά στην μετάδοση λοιμώξεων» τόνισε σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας, Θανάσης Μαυρομμάτης, μετά το τέλος των εργασιών της ημερίδας που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Π.Ε. Αιτωλ/νίας, με την συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Π.Δ.Ε. Άννας Μαστοράκου.

Το θέμα της ημερίδας με τίτλο «Οδηγίες και μέτρα αντιμετώπισης μεταδοτικών λοιμώξεων στην σχολική κοινότητα» παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, ιατρικών συλλόγων και υπηρεσιών, ενώ μετά το πέρας των κεντρικών εισηγήσεων από τον Δ/ντήΔημόσιας Υγείας Π.Δ.Ε Θ. Λάμπο και τον Προϊστάμενο Υπηρεσιών Υγείας Π.Δ.Ε. Ιατρό/Πνευμονολόγο Ν. Μπαραμπάτη, ακολούθησε διάλογος και υποβολή ερωτημάτων.

Προλογίζοντας την συνάντηση η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ευχαρίστησε τον κ. Μαυρομμάτη για την ανταπόκριση και συνεργασία στην υλοποίηση του προγράμματος αγωγής υγείας, ενώ πρόσθεσε πως η ανάληψη της πρωτοβουλίας προέκυψε μετά την διαπιστωμένη έξαρση των λοιμώξεων που έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστημα, ειδικά στους σχολικούς χώρους. Εξηγώντας τους βασικούς λόγους οι οποίοι έχουν οδηγήσει στην έξαρση των λοιμώξεων, η κυρία Μαστοράκου αναφέρθηκε στις επιπτώσεις αλλά και το νέο επιδημιολογικό «χάρτη» που δημιούργησε η πανδημία, τονίζοντας την ανάγκη συνέχισης των μέτρων πρόληψης αλλά και ετοιμότητας στην αντιμετώπιση των προκλήσεων.

«Προστατεύοντας την υγεία, την ποιότητα ζωής και την ευημερία των παιδιών, προστατεύουμε το μέλλον του ίδιου του τόπου μας» ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο κ. Μαυρομμάτης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως η διαρκής ενημέρωση, η πρόληψη και η λήψη μέτρων προστασίας, αποτελούν τους κύριους άξονες αποτροπής δυσμενών εξελίξεων στην υγεία παιδιών κι εφήβων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου την Παρασκευή 1 Αυγούστου 2025

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Παρασκευή 1 Αυγούστου προβλέπεται υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

Δημήτρης Πτωχός: «Στηρίζουμε τη δημιουργία και ενισχύουμε την πολιτιστική εξωστρέφεια της Πελοποννήσου»

Το Ναύπλιο, η ιστορική πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, μετατράπηκε το βράδυ της Τετάρτης 30 Ιουλίου 2025 σε διεθνές πολιτιστικό επίκεντρο, φιλοξενώντας την παγκόσμια πρεμιέρα της ήδη βραβευμένης βιογραφικής ταινίας «Sinatra! Eternity», παραγωγής Crisis Cinema και σκηνοθεσίας Γιώργου Παπαθεοδώρου και Michael Oblowitz. Η προβολή πραγματοποιήθηκε στον εμβληματικό Φάρο Ναυπλίου, απέναντι από το φωτισμένο Μπούρτζι, δημιουργώντας μια

Βραδιές θερινού κινηματογράφου στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Tο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς οργανώνει δύο συναρπαστικές βραδιές...

ΑΣΠΑΙΤΕ: Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα προγράμματα ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ συνεχίζεται

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων  για τα προγράμματα ΕΠΠΑΙΚ και...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ