Πάνω από 230 προληπτικές εξετάσεις σε κατοίκους της Δ.Ε. Παϊων στο πλαίσιο της ιατρικής παρέμβασης «Υγεία για Όλους»

 

Ιατρική Παρέμβαση προληπτικών εξετάσεων, στους κατοίκους του Δήμου Καλαβρύτων- Δ.Ε. Παΐων – Π.Π.Ι. Δάφνης πραγματοποιήθηκε το διήμερο 13 & 14 Ιανουαρίου 2024, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία για Όλους».

Διενεργήθηκαν περισσότερες από 230  εξετάσεις όπως Καρδιολογικός έλεγχος (με τη χρήση φορητού ηλεκτροκαρδιογράφου και υπερηχογράφου, όπου εξετάστηκαν 40 ενήλικες, έφηβοι και παιδιά) , Νευρολογική κλινική εξέταση (εξετάστηκαν 16 ενήλικες), Πλήρης Οφθαλμολογικός έλεγχος (εξετάστηκαν 59 ενήλικες, έφηβοι και παιδιά), Μ/Γυναικολογική κλινική εξέταση (Paptest – Διακολπικός υπέρηχος σε 31 γυναίκες), Ωτορινολαρυγγολογικό έλεγχος (Με τη χρήση ακουογράφου(εξετάστηκαν 37 ενήλικες και παιδιά), Παιδιατρική κλινική εξέταση (εξετάστηκαν 19 παιδιά) καθώς και πνευμονολογική εξέταση (Σπιρομέτρηση όπου εξετάστηκαν 31 ενήλικες).

Οι Ιατρικές εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, την 6ης ΔΥ.ΠΕ., το Δήμο Καλαβρύτων-Δ.Ε. Παΐων, την Καρδιολογική κλινική του Γ.Ν. Νίκαιας, την Οφθαλμολογική κλινική του Γ.Ν. Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», το Νοσοκομείο «ΜΗΤΕΡΑ», την Νευρολογική κλινική του Νοσοκομείου «Αιγινήτειο», το Δίκτυο Μαιών Δυτ. Ελλάδος, την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών, το Γ.Ν. Καλαβρύτων, το Κ.Υ. Κλειτορίας, τον Ι.Σ. Πατρών, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας του Γενικού Λυκείου Δάφνης.

Ο Aναπληρωτής Περιφερειάρχης ΠΔΕ Χαράλαμπος Μπονάνος συγχαίρει δημόσια την πρόεδρο του ΔΣ του προγράμματος «Υγεία για Όλους»Ελένη Σωτηροπούλου και τον επικεφαλής του προγράμματος καθηγητή Γεώργιο Χρούσο για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσφέρουν στην προάσπιση της υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και φυσικά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στέκεται πάντα αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες προς όφελος των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού μας.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περί Πρωτοκόλλου και Εθιμοτυπίας στο Λεβίδι στον Παναρκαδικό και στην Expo

Παρατηρώντας τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο...

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την Δευτέρα 15 Απριλίου. Η προετοιμασία για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αναλύει

Ο Αποστόλης Στρέμπας πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία Αρκαδίας

Ο Αποστόλης Στρέμπας είναι ο πρώτος σκόρερ με 27...

Κώστας Τζιούμης: «Απρέπεια και απρεπείς»

Σε δήλωση του Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης αναφέρεται...
Μετάβαση στο περιεχόμενο