Συνεργασία μεταξύ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Weifang Medical University

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε κλίμα ενθουσιασμού έλαβε χώρα την Δευτέρα 13 Μαρτίου, η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Weifang Medical University (WFMU) της Κίνας.

Στην τελετή το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου εκπροσωπήθηκε από τον Πρύτανη Καθηγητή Αθανάσιο Κατσή, τον Κοσμήτορα της Σχολής Οικονομίας και Τεχνολογίας Καθηγητή Κωνσταντίνο Βασιλάκη και τον Διευθυντή του Εργαστηρίου Γνώσης και Αβεβαιότητας Αναπληρωτή Καθηγητή Μανόλη Γουάλλες, ενώ η κινεζική αντιπροσωπεία είχε ως επικεφαλής την Πρύτανη του WFMU Καθηγήτρια Guan Yingjun.

Το Weifang Medical University είναι μεταξύ των κορυφαίων δημόσιων Πανεπιστημίων του χώρου των επιστημών υγείας, με εντυπωσιακές υποδομές, περισσότερους από 1500 Καθηγητές και 12 συνεργαζόμενα νοσοκομεία. Έχει ιδρυθεί το 1951 και έως σήμερα έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 150.000 επαγγελματίες υγείας.

Αναπτύσσει στοχευμένες συνεργασίες εκτός Κίνας μόνο με υψηλού επιπέδου Ιδρύματα που είναι σε θέση να επεκτείνουν την ήδη εκτενή τεχνογνωσία του WFMU. Και για αυτό το λόγο, η υπογραφή του σημερινού Μνημονίου Συνεργασίας είναι ιδιαίτερα τιμητική για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θα προσφέρει την τεχνογνωσία του στην αξιοποίηση της τεχνολογίας στο χώρο της υγείας. Ενδεικτικές δράσεις που προγραμματίζονται είναι η συνεργασία στη βασική και την εφαρμοσμένη έρευνα, οι ανταλλαγές φοιτητών και Καθηγητών και η από κοινού σχεδίαση και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Από την πλευρά του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη συνεργασία θα συμμετέχουν κυρίως τα τεχνολογικά Τμήματα της Σχολής Οικονομίας και Τεχνολογίας.  

Η εκτενής δραστηριότητα του Εργαστηρίου Γνώσης και Αβεβαιότητας (ΓΑΒ LAB) στο χώρο των medical informatics ήταν η βάση για την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων. Υπεύθυνος για την παρακολούθηση και εξέλιξη της συνεργασίας θα είναι ο επικεφαλής του ΓΑΒ LAB, Αναπληρωτής Καθηγητής Μανόλης Γουάλλες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνέντευξη τύπου για το θέμα του νερού παραχώρησε ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης

 Ο Δήμαρχος ανέπτυξε δύο κύριους άξονες, τις υπερκαταναλώσεις και τους μεγαλοοφειλέτες.           Το φαινόμενο των υπερκαταναλώσεων παρατηρείται κυρίως σε κάποια χωριά και λιγότερο στην πόλη της Κορίνθου, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Δήμαρχος « Είναι αδιανόητο ο Δήμος να μην ποτίζει δημοτικούς κήπους και γκαζόν για να εξοικονομούμε νερό από την ύδρευση και να βλέπουμε ασύστολη

Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020 στην Ανάπτυξη της Πελοποννήσου»

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Πελοπόννησος 2021-2027 σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020 στην Ανάπτυξη της Πελοποννήσου» και στόχο την ενημέρωση φορέων και πολιτών για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020, την συμβολή του στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και τις προοπτικές

Προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση του Δήμου Γορτυνίας λόγω Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς 

Ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Δήμο Γορτυνίας είναι υψηλός (κατηγορία κινδύνου 3) για αύριο Σάββατο 22 Ιουνίου, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδόθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.Σε ισχύ είναι η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αρκαδίας κ. Κώστα Μανδρώνη, για την προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και περιοχές Natura, σύμφωνα με την

Ανακοίνωση σχετικά με την Λαϊκή Αγορά Κορίνθου

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [192.82 KB] The post Ανακοίνωση σχετικά με την Λαϊκή Αγορά Κορίνθου appeared first on .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο