“Συμπράξεις Καινοτομίας” στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου – Επίσκεψη κου Χρήστου Ταραντίλη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Πέμπτη 23.02.2023 το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου διοργάνωσε με επιτυχία εκδήλωση στο αμφιθέατρο “Αντώνιος Μπουκουβάλας”, της Σχολής Διοίκησης και Τεχνολογίας, με στόχο την ενημέρωση του κου Χρήστου Ταραντίλη για τα έργα και τις συμπράξεις καινοτομίας του Πανεπιστημίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κου Αθανασίου Κατσή με θέμα: «Δομή Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Περιφέρειας Πελοποννήσου». Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάστηκε η σημαντική πρόοδος που έχει σημειωθεί στο Πανεπιστήμιο, καθώς και το εμβληματικό εγχείρημα της διαμόρφωσης πέντε δομών επιχειρηματικότητας εντάσεως γνώσης, για την έμπρακτη υποστήριξη της ακαδημαϊκής έρευνας, αλλά και την ενίσχυση της εξωστρέφειάς της στον επιχειρηματικό κόσμο.

Στη συνέχεια, απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος της μόνιμης ειδικής Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, πρώην Υπουργός, Βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής κος Χρήστος Ταραντίλης.  Μέσα από τη συζήτηση που ακολούθησε, αναδείχθηκαν σημαντικά θέματα και προϋποθέσεις για την ενίσχυση της ακαδημαϊκής έρευνας και την αξιοποίηση των παραγόμενων ερευνητικών αποτελεσμάτων, με έμφαση στην ανάγκη εύρεσης στελεχών με γνώση σε θέματα καινοτομίας, αλλά και τη στόχευση σε συγκεκριμένους τομείς ενδιαφέροντος, με τη συνεργασία με λοιπούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς του τοπικού οικοσυστήματος.

uoptara 4

Παράλληλα, ο Καθηγητής Σπύρος Συρμακέσης, Επιστημονικά Υπεύθυνος της Μονάδας Μεταφοράς Τεχνολογίας και Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ανέπτυξε τις δράσεις και ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί για τη λειτουργία της Μονάδας, καθώς και τη σημασία της δικτύωσης με άλλα Γραφεία Μεταφοράς Τεχνολογίας, όπως επιτυγχάνεται μέσα από την Κοινή Δομή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Στη συνέχεια, ο Αν. Καθηγητής Αθανάσιος Αναστασίου, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κόμβου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ανέπτυξε το διαχειριστικό πλαίσιο και τους στόχους του Κόμβου. Ακολούθως, η κα Ελένη Μητσέα, Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ και Επικεφαλής του Κόμβου Επιχειρηματικότητας, ανέλυσε τους άξονες δραστηριοποίησης, τις παρεχόμενες υπηρεσίες, καθώς και τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω εισηγήσεων, ο κος Ταραντίλης ενημερώθηκε για τα ερευνητικά έργα του Πανεπιστημίου τα οποία παρουσιάζουν επιχειρηματικό ενδιαφέρον, μέσα από τρεις συνεδρίες. Πιο συγκεκριμένα, η 1η συνεδρία είχε ως θέμα τις «Εφαρμογές Πληροφορικής» και συμμετείχαν οι Καθηγητές του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, κ. Κωνσταντίνος Βασιλάκης και κος Γεώργιος Τσούλος.

Στη 2η συνεδρία με θέμα «Καινοτομία και Διατροφή», συμμετείχαν ο κος Ιωάννης Καπόλος, Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ο κος Βασίλειος Δημόπουλος, Αν. Καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας, και ο κος Κωνσταντίνος Δελής Αν. Καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας.

Τέλος, στην 3η συνεδρία με θέμα «Πρωτοβουλίες στο χώρο των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών», συμμετείχαν ο κος Νικόλαος Ζαχαριάς, Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Πολιτισμικών Αγαθών και ο κος Κυριάκος Σουλιώτης, Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μία ενδιαφέρουσα συζήτηση και εποικοδομητικά συμπεράσματα επί των θεμάτων που παρουσιάστηκαν.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συναυλία αριστούχων του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας παρουσιάζει την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 και ώρα 20:00 στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, συναυλία με τους αριστούχους σπουδαστές του Δ.Ω.Κ. που τιμήθηκαν με υποτροφίες τη φετινή χρονιά. Στη συνέχεια, η ενθουσιώδης "Νεανική Χορωδία" του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ιβάν Μάτζαρη και την πιανιστική συνοδεία

Σεμινάριο χορού το διήμερο 20-21 Απριλίου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Τα δημοφιλή εργαστήρια Keep Dancing που διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας σε συνεργασία με τη Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας επιστρέφουν το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού με το «Speed the Spiral» του Πλωτίνου Ηλιάδη. Στόχος του εργαστηρίου είναι η εκπαίδευση του σώματος, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται με ακρίβεια σε υψηλού βαθμού πολυπλοκότητας κινήσεις

Ευχαριστήρια επιστολή της Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων στον Δήμαρχο

Τις θερμές ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο εκφράζει με επιστολή του, το διοικητικό συμβούλιο της Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (Α.Ο.Ν.Μ.), με αφορμή την επιτυχημένη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Στην ευχαριστήρια επιστολή προς τον Δήμαρχο αναφέρονται τα εξής: «Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την ολοκληρωτική

Παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού η διακλαδική άσκηση ετοιμότητας «ΠΥΡΑΝΘΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΙΟ»

Με πλήρη επιτυχία διεξήχθη η διακλαδική άσκηση ετοιμότητας «ΠΥΡΑΝΘΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΙΟ», το απόγευμα της Δευτέρας 15 Απριλίου, στην τοπική κοινότητα Βασιλακίου του Δήμου Ευρώτα. Η άσκηση εκτυλίχθηκε σε μικτή ζώνη δάσους και οικισμού, με το σενάριο της ασφαλούς απομάκρυνσης ατόμων και της εκκένωσης, ενώ την παρακολούθησε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο