Αναστολή δωρεάν σίτισης 470 φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τη στιγμή που χιλιάδες νοικοκυριά πασχίζουν να καλύψουν έξοδα βασικής ανάγκης, δεκάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μένουν εκτός του προγράμματος δωρεάν σίτισης.

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,

 Τη στιγμή που χιλιάδες νοικοκυριά πασχίζουν να καλύψουν έξοδα βασικής ανάγκης, δεκάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μένουν εκτός του προγράμματος δωρεάν σίτισης. Ενόσω οι τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης διαρκώς αυξάνονται και το κρεσέντο του πληθωρισμού φαντάζει ατέρμονο, 470 οικογένειες (πολλές από τις οποίες κατοικοεδρεύουν στην περιοχή μας) εξωθούνται με ακόμα έναν τρόπο στη φτωχοποίηση και την απόγνωση.

 Το υπουργείο παιδείας, μειώνοντας τη σχετική επιχορήγηση μέσω της μεταβολής των κριτηρίων επιλογής, αλλά και γενικότερα μέσω της υποχρηματοδότησης του πανεπιστημίου καθιστά πλέον σαφή την άποψη του σχετικά με τα μέλη του και τους κατοίκους της περιφέρειας μας ως παιδιά ενός κατώτερου θεού. Κι αυτό γιατί, αγνοεί επιδεικτικά για την ολοένα και μεγαλύτερη αδυναμία φυσιολογικής περαίωσης των εκπαιδευτικών υποχρεώσεων όσων φοιτούν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

 Σας ζητώ, λοιπόν, ως μέλος της επιτροπής διαβούλευσης την δημοσίευση του παρόντος ζητήματος ως θέμα γενικότερου περιφερειακού ενδιαφέροντος στην ολομέλεια του περιφερειακού συμβουλίου ούτως ώστε να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα από πλευράς περιφερειακής αρχής. Τις δύσκολες μέρες των βάρβαρων επελάσεων ακρίβειας και ανεργίας πρέπει να σταματήσει η αντιμετώπιση των Πελοποννησίων ως πολιτών δεύτερης κατηγορίας. Το δικαίωμα στην παιδεία, την προοπτική και τα όνειρα είναι αναφαίρετο.

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Βεργόπουλος

Μέλος της επιτροπής διαβούλευσης Περ. Πελοποννήσου

Φοιτητής Ιατρικής

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο