ΠΕΔιΣ: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παγκόσμιες Προκλήσεις και Συστήματα Αναλύσεων»

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακοινώνει ότι θα λειτουργήσει για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 τα κάτωθι Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακοινώνει ότι θα λειτουργήσει για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 τα κάτωθι Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών.

ΠΜΣ «Διακυβέρνηση και Δημόσιες Πολιτικές»

Αντικείμενο του ΠΜΣ είναι η ανάπτυξη γνώσεων και ερευνητικών δεξιοτήτων σχετικά με τους θεσμούς, τις διαδικασίες, τους στόχους και τα αποτελέσματα των σύγχρονων μορφών διακυβέρνησης και δημόσιων πολιτικών με έμφαση στον ευρωπαϊκό χώρο, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και σε κράτη και οικονομίες με αυξημένη βαρύτητα στις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις.

Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει ένα εύρος μαθημάτων στα πεδία των Κοινωνικών Επιστημών και των Ανθρωπιστικών Σπουδών κάθε ένα από τα οποία αναπτύσσει ζητήματα αιχμής και χρησιμοποιεί υψηλού επιπέδου διδακτικές μεθόδους και εργαλεία γνώσης.

Οι φοιτητές αποκτούν θεωρητική κατάρτιση και, ταυτόχρονα, εξοικείωση με εμπειρικά δεδομένα με γνώμονα την ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων αναντικατάστατων για την επιδίωξη μίας δυναμικής επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 28/6/2019

Αναλυτικές πληροφορίες και η προκήρυξη/πρόσκληση υποβολής αιτήσεων εδώ

ΠΜΣ «Μεσογειακές Σπουδές» (στην αγγλική γλώσσα)

Αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι η παραγωγή και μετάδοση γνώσεων και η ανάπτυξη τεχνογνωσίας, μεθοδολογιών, λειτουργικών εργαλείων και εν γένει ερευνητικών αποτελεσμάτων στο διεπιστημονικό πεδίο (αποτελούμενο από τους κλάδους της Πολιτικής Επιστήμης, των Διεθνών Σχέσεων, της Κοινωνιολογίας και των Πολιτισμικών Σπουδών) των «Σπουδών Περιοχής» στη Μεσόγειο.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΠΜΣ αποσκοπεί αφενός μεν στην προαγωγή της έρευνας στο πεδίο μελέτης των πολιτικών και κοινωνικό−οικονομικών εξελίξεων στην περιοχή της Μεσογείου, αφετέρου δε στην εξειδίκευση των φοιτητών στο επιστημονικό αυτό πεδίο παρέχοντας σε αυτούς τα αναγκαία εφόδια για την περαιτέρω επιστημονική και επαγγελματική σταδιοδρομία τους, αλλά και στην ενεργό συμμετοχή τους στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ανάπτυξη της χώρας τους μέσα στο σύγχρονο διεθνές και ευρωπαϊκό τοπίο.

Το ΠΜΣ «Μεσογειακές Σπουδές” πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια της Μπολόνια (Ιταλία), Inalco (Γαλλία), Yaşar (Τουρκία), Νεάπολις Πάφου (Κύπρος) και το Olympia Summer Academy (Ελλάδα).

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 28/6/2019

Αναλυτικές πληροφορίες και η προκήρυξη/πρόσκληση υποβολής αιτήσεων εδώ  

ΠΜΣ «Παγκόσμιες Προκλήσεις και Συστήματα Αναλύσεων»  

Στο ΠΜΣ καλλιεργείται και αναπτύσσεται η διεπιστημονική προσέγγιση στην αναγνώριση, ανάλυση και κατανόηση των πολιτικών οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων σε παγκόσμιο επίπεδο, με την αξιοποίηση μεθόδων, αναλυτικών εργαλείων και τεχνικών από τα πεδία της διοίκησης της διακινδύνευσης (risk management) και της ανάλυσης δεδομένων (analytics).

To ΠΜΣ απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) στις Παγκόσμιες Προκλήσεις και τα Συστήματα Αναλύσεων με ειδίκευση είτε στη «Διοικητική της Διακινδύνευσης στην Παγκόσμια Πολιτική», είτε στην «Ανάλυση δεδομένων στην Παγκόσμια Πολιτική».

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 2/9/2019

Αναλυτικές πληροφορίες και η προκήρυξη/πρόσκληση υποβολής αιτήσεων εδώ

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με αυξημένο ενδιαφέρον συνεχίζεται η προπώληση για το Rebirth στο Δρυόδασος της Φολόης | ΔΤ

Το βιωματικό έργο Rebirth του Μελαχρινού Βελέντζα μετατρέπει το Δρυόδασος της Φολόης σε σκηνικό μουσικής και συλλογικής αφήγησης, με εγκαταλελειμμένα πιάνα και συμμετοχή των θεατών στις 24 και 25 Οκτωβρίου.

Από την τουριστική ανάπτυξη στην Ερμιονίδα έως τα λιμενικά και αρδευτικά έργα | Οι αποφάσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ζητήματα που συνδέονται με την τουριστική ανάπτυξη, την αναβάθμιση υποδομών, τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου,…

Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης και ασφαλτόστρωσης στην Εθνική Οδό Τρίπολης Σπάρτης-Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αρκαδίας Κώστα Μανδρώνη

Με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και των συνθηκών μετακίνησης, συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης και ασφαλτόστρωσης στην Εθνική Οδό Τρίπολης – Σπάρτης, στο πλαίσιο έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού 620.000 ευρώ. Στα σημεία όπου πραγματοποιούνται οι παρεμβάσεις βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας Κώστας Μανδρώνης, ο οποίος ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών και

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου στον Δήμο Επιδαύρου

Ο Δήμος Επιδαύρου τιμά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 2026 με δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων και μαθητικές παρελάσεις σε πέντε δημοτικές κοινότητες, καθώς και με σημαιοστολισμό και φωταγώγηση.