Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου:
Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνουμε τον ορισμό δύο διακεκριμένων μελών της ακαδημαϊκής μας κοινότητας στη Διοικούσα Επιτροπή της Ακαδημίας Επαγγελματικής Κατάρτισης Φαρμάκου της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).
Συγκεκριμένα, με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας:
Ο Καθηγητής Κυριάκος Σουλιώτης, Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής. Η πολυετής εμπειρία του στην Πολιτική Υγείας αποτελεί εγγύηση για τη στρατηγική ανάπτυξη της Ακαδημίας.
Η Καθηγήτρια Αικατερίνη Καστανιώτη, του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, ορίζεται ως Μέλος της Επιτροπής, συμβάλλοντας με την τεχνογνωσία της στην οργάνωση και διοίκηση αυτού του πρότυπου εκπαιδευτικού φορέα.
Η ίδρυση της Ακαδημίας Φαρμάκου αποτελεί ένα ορόσημο για την περιοχή της Πελοποννήσου, καθώς:
Συνδέει άμεσα την τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις ανάγκες της σύγχρονης φαρμακοβιομηχανίας.
Ενισχύει την επαγγελματική κατάρτιση σε κλάδους υψηλής αιχμής.
Προάγει την τοπική ανάπτυξη μέσω της δημιουργίας εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού.
Η συμμετοχή των καθηγητών μας στην ηγεσία της Ακαδημίας υπογραμμίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στον μετασχηματισμό της εκπαίδευσης και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας στην Ελλάδα.

