«Σχολική βία και εφηβική παραβατικότητα: αίτια, εκφάνσεις, γέφυρες φροντίδας και παρεμβάσεις» Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από το ΠΙΟΠ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σχολικού Εκφοβισμού (6/3), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει τη Δευτέρα 6 Μαρτίου (ώρες 14:30-16:30) διαδικτυακή δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για ενήλικες, με θέμα τη σχολική βία και την εφηβική παραβατικότητα.

Με την κ. Αφροδίτη Μαλλούχου, διδάκτορα αντεγκληματικής πολιτικής, κοινωνική λειτουργό-επιμελήτρια ανηλίκων και διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Στη δράση θα αναπτυχθούν οι έννοιες και οι αιτιολογικοί παράγοντες της σχολικής βίας και της παρεκκλίνουσας/παραβατικής συμπεριφοράς των εφήβων, καθώς και οι σύγχρονες μορφές τους. Έμφαση θα δοθεί στη διαχείριση του φαινομένου και σε επανορθωτικές παρεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένων των τρόπων πρόληψης και αντιμετώπισης μέσα από συνδέσεις -γέφυρες φροντίδας- των παιδιών στην οικογένεια και στη σχολική κοινότητα. Την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συμμετέχοντες, όπου θα μπορούν να αναλυθούν συγκεκριμένα παραδείγματα.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για τη συμμετοχή σας, μπορείτε να στείλετε e-mail στη διεύθυνση ymy@piraeusbank.gr, γράφοντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας έως και την Παρασκευή 3 Μαρτίου. Οι 60 πρώτοι θα ειδοποιηθούν και θα λάβουν σχετικές οδηγίες για την εισαγωγή τους στη διαδικτυακή δράση.

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • ΠΙΟΠ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πεζοπορική εκδρομή Ελάτη – Μεθύδριο και Δασάκι Βυτίνας για το 11ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού Σχολείου...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Δευτέρα 20 Μαΐου

Σήμερα Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 είναι του Αγίου Θαλλελαίου...

Συλλήψεις στην Κορινθία για κλοπές και καταδικαστικό έγγραφο

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για αποδοχή και...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο