Ξεκινούν την 1η Ιουνίου οι Πανελλαδικές 2023

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η υπουργός Παιδείας μίλησε σήμερα στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ και επισήμανε ότι η ημερομηνία έναρξης για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2023 θα είναι η 1η Ιουνίου, ενώ επισήμανε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινά η διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Η Νίκη Κεραμέως έκανε αναφορά και στα νέα προγράμματα σπουδών και τα πολλαπλά βιβλία και επισήμανε ότι στόχος είναι να μπορούν τα παιδιά να διδάσκονται με πιο διαδραστικό και κριτικό τρόπο και να μην μένουν μόνο στην αποστήθιση.

«Δημοσιοποιήσαμε τα προγράμματα σπουδών σε 166 μαθήματα. Να μιλήσουμε για παράδειγμα για την ιστορία, αφού δεν μαθαίνεις απ΄ έξω τι έκανε ο Καποδίστριας, θα σου λένε ότι είσαι ο Καποδίστριας και πρέπει να γράψεις μια ομιλία. Έτσι τα παιδιά καλούνται να διαχειριστούν ιστορικά γεγονότα με τον πιο διαδραστικό τρόπο. Όσο για το πολλαπλό βιβλίο. Μπορεί να υπάρχουν 3-4 βιβλία. Ο εκπαιδευτικός θα επιλέγει με ποιο βιβλίο θα γίνεται το μάθημα. Το παιδί μπορεί να διαβάζει το ένα βιβλίο, αλλά θα υπάρχουν διαθέσιμα και άλλα βιβλία ψηφιακά».

Έτσι για φέτος οι μαθητές αναμένεται να καθίσουν στα θρανία για να διεκδικήσουν μια θέση στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα 1η Ιουνίου ενώ σύμφωνα σύμφωνα με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε πριν μερικές μέρες είχε ΄γινει γνωστό οτι το πρόγραμμα των εξετάσεων θα εκδίδεται έως και τη 15η Σεπτεμβρίου του σχολικού έτους που θα διεξάγονται οι πανελλήνιες, ενώ φέτος καταργείται το διπλό μηχανογραφικό.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 203 χρόνων από τη Σύγκληση της Β΄ Εθνικής Συνελεύσεως των Ελλήνων στο Άστρος Κυνουρίας

Στις 203 χρόνια από τη Σύγκληση της Β΄ Εθνικής Συνελεύσεως των Ελλήνων, ο Δήμος Βορείας Κυνουρίας διοργανώνει εορταστικές εκδηλώσεις στο Άστρος Κυνουρίας. Αυτές οι εκδηλώσεις αναδεικνύουν την ιστορική σημασία της συνέλευσης και τη συμβολή της στην ελληνική ιστορία.

Υπεγράφη η σύμβαση για έργα οδικής ασφάλειας στην Π.Ε. Αργολίδας

Στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών προχωρά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με την υπογραφή της σύμβασης για το έργο «Αποκατάσταση και Αναβάθμιση Στοιχείων Ασφάλειας Οδικού Δικτύου Π.Ε. Αργολίδας 2025», συνολικού προϋπολογισμού 350.000 ευρώ. Η σύμβαση υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή 3 Απριλίου 2026, στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, από τον Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Σιδέρη

Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Μεσσηνίας στην αποστραγγιστική τάφρο Λιγδού

Αυτοψία πραγματοποίησε, την Παρασκευή 3 Απριλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, στην αποστραγγιστική τάφρο Λιγδού, συνοδευόμενος από τον διευθυντή τεχνικών έργων Θεόδωρο Γιαννόπουλο και τον διευθυντή του ΓΟΕΒ Παμίσου, Κώστα Χρυσανθακόπουλο. Στην αυτοψία παρόντες ήταν ο πρόεδρος της κοινότητας Μικρομάνης Μιχάλης Κοτσιλιέρης και ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Ιωάννης Αναζίκος. Διαπιστώθηκε κατά την αυτοψία η δημιουργία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ