Γρίπη στα σχολεία: Μέχρι 5 οι απουσίες που δεν θα προσμετρώνται

Διευκρινίσεις σχετικά με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας για τις απουσίες λόγω γρίπης έδωσε η Νίκη Κεραμέως.

Οι απουσίες έως και πέντε εργάσιμων ημερών, θα καταχωρίζονται αλλά δεν θα προσμετρώνται στις υπόλοιπες των μαθητών, σύμφωνα με εγκύκλιο που έδωσε το υπουργείο Παιδείας, σε μια απόφαση που θα έχει ισχύ μέχρι τον Μάρτιο.

Μιλώντας στο MEGA, η Νίκη Κεραμέως, τόνισε πως «λαμβάνουμε υπόψιν την εποχική γρίπη, δίνουμε ένα διάστημα που μας υπέδειξε το υπουργείο Υγείας από το Νοέμβριο μέχρι και τον Μάρτιο, άρα φροντίζουμε να μην υπάρχει αυτή η αγωνία των μαθητών, γιατί υπάρχουν πολλοί που μπορεί να νοσήσουν ή έχουν ήδη νοσήσει από την εποχική γρίπη». Τόνισε δε πως και για τη νόσηση με κορονοϊό, δεν θα καταγράφονται οι απουσίες.

Ακόμα, η υπουργός υπογράμμισε πως για την μη προσμέτρηση των απουσιών, θα είναι απαραίτητη η προσκόμιση βεβαίωσης γιατρού, όπου θα αναγράφονται οι μέρες που ο μαθητής ήταν άρρωστος.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περί Πρωτοκόλλου και Εθιμοτυπίας στο Λεβίδι στον Παναρκαδικό και στην Expo

Παρατηρώντας τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο...

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την Δευτέρα 15 Απριλίου. Η προετοιμασία για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αναλύει

Ο Αποστόλης Στρέμπας πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία Αρκαδίας

Ο Αποστόλης Στρέμπας είναι ο πρώτος σκόρερ με 27...

Κώστας Τζιούμης: «Απρέπεια και απρεπείς»

Σε δήλωση του Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης αναφέρεται...
Μετάβαση στο περιεχόμενο