Διαδικτυακή ομάδα γονέων, με στόχο τη στήριξη και ενδυνάμωση των γονιών στο ρόλο τους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Κέντρο Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας “ΑΝΕΛΙΞΗ”, σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας θα υλοποιήσει διαδικτυακή ομάδα γονέων, με στόχο τη στήριξη και ενδυνάμωση των γονιών στο ρόλο τους.

Η ομάδα απευθύνεται σε γονείς, με παιδιά στο Παιδικό Σταθμό και στο Νηπιαγωγείο. Μέσα από τη συμμετοχή τους στην ομάδα οι γονείς θα μπορέσουν:

  • Να αναγνωρίσουν τα συναισθήματα και οι ανάγκες των παιδιών.
  • Να συνειδητοποιήσουν το συναισθηματικό δεσμό του γονέα με το παιδί και τη σημασία του ρόλου τους στην πρόληψη των εξαρτήσεων.
  • Να γνωρίσουν τεχνικές ουσιαστικής επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια.
  • Να βοηθήσουν τα παιδιά στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησής τους.
  • Να θέτουν όρια και να επιλύουν αποτελεσματικά τις συγκρούσεις μέσα στην οικογένεια.
  • Να αντιμετωπίσουν δυσκολίες σε συγκεκριμένα θέματα, όπως η αντιζηλία μεταξύ αδελφών, ο ύπνος, η χρήση του διαδικτύου, ο ρόλος της οικογένειας στη σχολική ζωή του παιδιού .
  • Να στηριχθούν μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε και να επεξεργαστούν τις νέες ευκαιρίες που γεννιούνται μέσα στην πανδημία για τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021,
 και ώρα 18:00 έως 20:00 μέσω της πλατφόρμας (zoom).Πρόκειται για 10 δίωρες συναντήσεις κάθε Δευτέρα 18:00-20:00.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 20 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο του Κέντρου Πρόληψης 2710235243,
 καθημερινά από τις 9:00 έως 14:30 μ.μ., έως την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ναύπλιο: 1.000 βαμμένα κόκκινα αυγά για τους απόρους του Συσσιτίου Ευαγγελίστριας

Εθελόντριες του Συσσιτίου του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου έβαφαν...

Ευχές Δημάρχου για το Πάσχα 2024

Συνδημότισσες και συνδημότες, Ο Δήμος Καλαμάτας με σταθερά και τολμηρά βήματα προοδεύει και εξελίσσεται, ατενίζοντας το μέλλον και τις προκλήσεις που αυτό επιφυλάσσει με αισιοδοξία. Η συμμετοχή της πόλης μας στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ευρώπης έως το 2030, η πιστοποίηση του Κλιματικού μας Συμβολαίου πριν λίγες εβδομάδες, επιβεβαιώνει

Πάσχα 2024 στην Καλαμάτα

Τα Πάθη του Χριστού κορυφώνονται τη Μεγάλη Παρασκευή, ακολουθεί όμως η Ανάσταση του Θεανθρώπου και το ελπιδοφόρο Της μήνυμα. Στην Καλαμάτα και την περιοχή της, θα γίνει περιφορά των Επιταφίων το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής 3 Μαΐου 2024, ενώ τον Επιτάφιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού της Υπαπαντής του Χριστού θα συνοδεύσει η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Πλήθος επισκεπτών στο Δήμο Καλαμάτας για το Πάσχα 2024

Πλήθος επισκεπτών έχει ήδη κατακλύσει το Δήμο Καλαμάτας, την πόλη και τις Κοινότητες για την περίοδο του Πάσχα. Τα στοιχεία από τις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής και τα τουριστικά καταλύματα εμφανίζουν υψηλότατες πληρότητες, ενώ πολλοί είναι οι ετεροδημότες που αναμένονται και τις επόμενες ημέρες στην περιοχή. Αυξημένη, επίσης, καταγράφεται η κίνηση σε όλο το οδικό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο