Καμπανάκι για τον εθισμό των παιδιών στα iPhone

Δύο εταιρείες μεγαλομέτοχοι κάλεσαν την Apple να ερευνήσει αν τα iPhones είναι εθιστικά για τα παιδιά και αν η συστηματική χρήση των smartphones μπορεί να βλάψει την ψυχική τους υγεία, μετέδωσε σήμερα το Bloomberg News.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δύο εταιρείες μεγαλομέτοχοι κάλεσαν την Apple να ερευνήσει αν τα iPhones είναι εθιστικά για τα παιδιά και αν η συστηματική χρήση των smartphones μπορεί να βλάψει την ψυχική τους υγεία, μετέδωσε σήμερα το Bloomberg News.

«Υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι, τουλάχιστον σε κάποιους από τους συχνότερους νεαρούς χρήστες, αυτό πιθανόν να έχει ακούσια αρνητικές συνέπειες» για την υγεία τους, αναφέρουν σε επιστολή τους που εστάλη στην Apple με ημερομηνία 6 Ιανουαρίου οι εταιρείες Jana Partners LLC και California State Teachers’ Retirement System (Calstrs).

Η «αυξανόμενη κοινωνική ανησυχία» σχετικά με την συστηματική χρήση smartphones από παιδιά είναι πιθανόν «κάποια στιγμή να επηρεάσει ακόμη και την Apple», προειδοποίησαν.

Οι δύο μέτοχοι, οι οποίοι από κοινού έχουν μετοχές της Apple ύψους περίπου δύο δισεκ. δολαρίων, κάλεσαν την εταιρεία να επινοήσει επιπλέον μέσα ώστε οι γονείς να περιορίσουν την χρήση των κινητών από τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ένας εκπρόσωπος της Apple αρνήθηκε να σχολιάσει την επιστολή, η οποία αρχικά δημοσιεύτηκε στην Wall Street Journal.

Η Apple ήδη παρέχει γονικούς ελέγχους στα iPhones οι οποίοι επιτρέπουν τον περιορισμό της πρόσβασης σε συγκεκριμένες εφαρμογές και περιεχόμενο.

neaselida.news

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προσοχή! – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για αύριο Κυριακή 5 Ιουλίου 2026

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Κυριακή 5 Ιουλίου 2026, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3). Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες

Ορισμός Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειαρχών και εξουσιοδοτημένων Περιφερειακών Συμβούλων ως συντονιστών τομέων πολιτικής

Ορισμός Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειαρχών και εξουσιοδοτημένων Περιφερειακών Συμβούλων ως συντονιστών τομέων πολιτικής Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ανακοίνωσε τη νέα σύνθεση της Περιφερειακής Αρχής, προχωρώντας στον ορισμό του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, των Αντιπεριφερειαρχών και των Εξουσιοδοτημένων Περιφερειακών Συμβούλων ως Συντονιστών Τομέων Πολιτικής, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης. Με αφορμή τη νέα κατανομή αρμοδιοτήτων

Το Λουτράκι αποκτά το δικό του σημείο συνάντησης στο FIBA Masters Open Hellas 2026

Το Λουτράκι αποκτά το δικό του σημείο συνάντησης στο FIBA Masters Open Hellas 2026 Το Παραλιακό Πάρκο φιλοξενεί το επίσημο Fan Zone της διοργάνωσης Με φόντο τη θάλασσα και τις καλοκαιρινές βραδιές του Λουτρακίου, το Πάρκο Παραλίας μετατρέπεται, από τις 6 έως τις 12 Ιουλίου, στο επίκεντρο της εμπειρίας του FIBA Masters Open Hellas 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ