Η ΔΕΗ πήρε άδεια και “ανοίγει” ΙΕΚ

Μετά από δύο ετών προαναγγελιών, τα ΙΕΚ της ΔΕΗ γίνονται πραγματικότητα αφού το πρώτο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης της εταιρείας ηλεκτροδότησης είναι γεγονός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετά από δύο ετών προαναγγελιών, τα ΙΕΚ της ΔΕΗ γίνονται πραγματικότητα αφού το πρώτο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης της εταιρείας ηλεκτροδότησης είναι γεγονός.

Συγκεκριμένα μετά από απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης κ. Παυσανία Παπαγεωργίοθ δίνεται η άδεια στο Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης με το διακριτικό τίτλο «Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ», στο Νομικό Πρόσωπο «ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»  με δομές επί της οδού 14ο ΧΙΛ. ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, 50200, ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΗ – ΚΟΖΑΝΗ, δυναμικότητας 1158 ατόμων.

Η ΔΕΗ έχει ήδη καταθέσει προγράμματα σπουδών (Πίνακας Ειδικοτήτων Ι.Ε.Κ.) ενώ θετικό είναι και το έγγραφο θετικής διατύπωσης γνώμης του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. ως προς τη συνδρομή των κτιριολογικών προϋποθέσεων του Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης

Με την άδεια δίνεται η δυνατότητα στο Ι.Ι.Ε.Κ. να εγγραφεί στο Μητρώο Φορέων Δια Βίου Μάθησης της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.

Η ιδέα για την ίδρυση των ΙΕΚ από την ΔΕΗ είχε αναπτυχθεί από το 2015. Η εκπαίδευση των καταρτιζόμενων θα αφορά ενεργειακά αντικείμενα και πολύ σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις προκειμένου να ξεκινήσουν οι εγγραφές.

Στόχος της ΔΕΗ είναι να λειτουργήσουν ακόμη σε Αθήνα και Μεγαλόπολη.

dikaiologitika.gr

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • ΙΕΚ
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά σε Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία

Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τρεις άνδρες σε Κόρινθο, Μονεμβασιά και Τριφυλία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, κατασχέτοντας 107 δισκία και μικροποσότητες κάνναβης.

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Πορτοκαλί προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι. Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Γορτυνίας

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γορτυνίας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα ενόψει ισχυρών βροχών και καταιγίδων από την Κυριακή 1 έως τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026, ενώ ο Δήμος απευθύνει συστάσεις στους πολίτες.
00:14:56

«Από τα παλιά»… Η Μπαντίνα της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης

«Από τα παλιά»… Η Μπαντίνα της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης

53χρονος πυροβόλησε κα σκότωσε τον 57χρονο αδερφό του, έπειτα από διαπληκτισμό

Ένας 53χρονος συνελήφθη στη Λακωνία, αφού εμφανίστηκε αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα Αερόπολης, με την κατηγορία ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα 57χρονο έπειτα από διαπληκτισμό.