Βρυξέλλες: Δύο νεκροί από επίθεση ενόπλου – «Αλλαχού Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης (vid)

Τουλάχιστον δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και αρκετά τραυματίστηκαν μετά από πυροβολισμούς στο κέντρο των Βρυξελλών το βράδυ της Δευτέρας (16/10).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τουλάχιστον δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και αρκετά τραυματίστηκαν μετά από πυροβολισμούς στο κέντρο των Βρυξελλών το βράδυ της Δευτέρας (16/10).

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν γύρω στις 7:15 μ.μ. (τοπική ώρα) στην Λεωφόρο Ίπρ, κοντά στην «Πλας Σενκτελέτ».

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, τα θύματα είναι πιθανά Σουηδοί. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι φορούσαν φανέλες της εθνικής Σουηδίας (η οποία αντιμετωπίζει απόψε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Βελγίου στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης για το Euro 2024).

Ο ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον πλήθους φώναξε «Αλλαχού Ακμπάρ» (Ο Αλλάχ είναι μεγάλος), προτού διαφύγει με δίκυκλο.

Φέρεται να είχε βιντεοσκοπήσει μήνυμα στο οποίο υποστήριζε ότι ήθελε να πάρει εκδίκηση για τους μουσουλμάνους αδερφούς του.

Η βελγική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Η εφημερίδα Soir αναφέρει ότι σε φωτογραφίες που τράβηξε ένας κάτοικος της περιοχής, φαίνεται ένας άνδρας με φωσφορίζον πορτοκαλί μπουφάν και λευκό κράνος, ένα όπλο στο χέρι, να επιβιβάζεται σε ένα σκούτερ και να τρέπεται σε φυγή. Φέρεται ότι προηγουμένως πυροβόλησε κάποιον στην είσοδο προτού πυροβολήσει δύο επιβαίνοντες σε ταξί.

 

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

100 χρόνια από την ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου Πελετών

100 χρόνια από την ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου Πελετών Επετειακή εκδήλωση για έναν αιώνα ιστορίας, μνήμης και προσφοράς στην τοπική κοινωνία . Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας διοργανώνει επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου Πελετών, το

ASTERAS AKTOR: Άνοιξε η διάθεση εισιτηρίων για το εκτός έδρας ματς Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό

Ο ASTERAS AKTOR ενημερώνει τους φιλάθλους του που επιθυμούν...

«Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους»: 81 παραβάσεις στην περιφέρεια Πελοποννήσου

Εβδομαδιαίος απολογισμός δράσεων της Εκστρατείας «Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Βεβαιώθηκαν συνολικά - 81 - παραβάσεις Με αφορμή την πανελλαδική εκστρατεία «Μηδενικής ανοχής στη μη χρήση κράνους», οι Υπηρεσίες Τροχαίας, Ο.Ε.Π.Τ.Α. και τα Τμήματα Μεικτής Αρμοδιότητας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, πραγματοποίησαν ελέγχους με στόχο τη σταδιακή και καθολική συμμόρφωση των χρηστών δικύκλων και Ε.Π.Η.Ο. (Ελαφρύ Προσωπικό Ηλεκτρικό Όχημα).