Βόμβα από το facebook: Αυτά τα προφίλ θα κλείσουν

Σοκ σε δεκάδες χιλιάδες χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε όλη την Ευρώπη έχει προκαλέσει απόφαση ευρωπαϊκής επιτροπής.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοκ σε δεκάδες χιλιάδες χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε όλη την Ευρώπη έχει προκαλέσει απόφαση ευρωπαϊκής επιτροπής.

 

Παράνομη θα θεωρείται πιθανόν μέσα στο επόμενο διάστημα η πρόσβαση παιδιών ηλικίας κάτω των 16 ετών σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, στις χώρες της Ευρώπης, αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC

Όπως αναφέρεται, θα πρέπει να υπάρχει η ρητή συγκατάθεση των γονέων, προκειμένου τα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απόφαση βασίζεται στο αποτέλεσμα ψηφοφορίας της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την αύξηση του ορίου της «επιτρεπόμενης ψηφιακής ηλικίας» από τα 13 στα 16 έτη.

«Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων παιδιών ηλικίας μικρότερης των 16 ετών, θα πρέπει να είναι νόμιμη μόνο εάν -και στο βαθμό που αυτή απαιτείται- υπάρχει συγκατάθεση ή άδεια από τον κηδεμόνα του παιδιού», αναφέρεται σε μια πρόσφατη τροποποίηση του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων.

 

bbc.com

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • facebook
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνελήφθησαν 35 άτομα σε ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν 35 άτομα, προσήχθησαν 55 και έ γινε έλεγχος σε 661. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 499 οχήματα

Πέθανε σε ηλικία 70 ετών ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς

Πέθανε σε ηλικία 70 ετών ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς.Ο...

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΕΙΑ 2026

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα διεξήχθησαν την Παρασκευή 29 Μαϊου 2026, οι επετειακές εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης «Παλαιολόγεια 2026», στον Μυστρά του Δήμου Σπάρτης.

Παρεμβάσεις της Π.Ο.Ε. για την αποκατάσταση της εθνικής οδού Τρίπολης – Πύργου

Παρεμβάσεις της Π.Ο.Ε. για την αποκατάσταση της εθνικής οδού Τρίπολης – Πύργου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ