7 δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα που ούτε ήξερες ότι υπάρχουν!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπορεί το Facebook, το Instagram και το Twitter να είναι τα πιο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα στον δυτικό κόσμο, όμως, υπάρχουν και άλλα, πολύ δημοφιλή, διεθνή κοινωνικά δίκτυα με εκατομμύρια χρήστες, που ούτε τα έχουμε ακούσει ποτέ. Όπως κάθε χώρα έχει τη δική της κουλτούρα, έτσι έχει και τα δικά της, δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα.

Αυτά είναι μερικά κοινωνικά δίκτυα τα οποία δεν είναι ευρέως γνωστά αλλά έχουν μεγάλη απήχηση σε συγκεκριμένες περιοχές του κόσμου!

  1. QZone

Στην Κίνα, το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο είναι το QZone και όχι το Facebook. To QZone δημιουργήθηκε το 2005 και επιτρέπει στους χρήστες να έχουν blog, να στέλνουν φωτογραφίες, να ακούν μουσική και να βλέπουν βίντεο. Το 2014 είχε 645 εκατομμύρια χρήστες, κάνοντάς το ένα από τα πιο αγαπημένα κοινωνικά δίκτυα στον κόσμο.

  1. VK

Το VK (VKontakte – σημαίνει “σε επαφή” στα Ρώσικα) είναι το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό κοινωνικό δίκτυο. Είναι διαθέσιμο σε 80 διαφορετικές γλώσσες και έχει 450 εκατομμύρια χρήστες. Μοιάζει πολύ με το Facebook και οι χρήστες φτιάχνουν το προφίλ τους, προσθέτουν φίλους, μοιράζονται φωτογραφίες και πολλά άλλα. Είναι πολύ διαδεδομένο σε αρκετές ρωσόφωνες χώρες όπως είναι η Ουκρανία, η Λευκορωσία, το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν και άλλα.

  1. Facenama

Το Facenama είναι το νούμερο 1 κοινωνικό δίκτυο στο Ιράν και ουσιαστικά είναι η ιρανική εκδοχή του Facebook.

  1. Taringa!

To Taringa! είναι ένα πολύ αγαπητό κοινωνικό δίκτυο στις ισπανόφωνες χώρες και ειδικά στην Αργεντινή. Οι χρήστες ανεβάζουν περιεχόμενο, όπως είναι άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο και πολλά άλλα, το οποίο μοιράζονται με τους φίλους τους. Είναι κάτι ανάμεσα σε Twitter και Reddit. Έχει 11 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες και 75 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε μήνα.

  1. Odnoklassniki

Το Odnoklassniki (σημαίνει συμμαθητές) είναι ένα επίσης πολύ δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο στη Ρωσία. Έχει περίπου 200 εκατομμύρια χρήστες και 45 εκατομμύρια μοναδικούς χρήστες κάθε μέρα. Εκτός από τη Ρωσία, είναι πολύ δημοφιλές στην Αρμενία, Ρουμανία, Ουκρανία, Ουζμπεκιστάν και Ιράν.

  1. Draugiem

Το Facebook δεν έχει ακόμα να κατακτήσει την Λετονία γιατί υπάρχει το Draugiem. Για τους περισσότερους Λετονούς είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ονλάιν επικοινωνίας τους, αφού πολλές φορές το χρησιμοποιούν αντί για email. Έχει πάνω από 2.6 εκατομμύρια χρήστες και είναι μεταφρασμένο στα Αγγλικά, Ουγγρικά και Λιθουανικά.

  1. Mixi

Το Mixi είναι ένα από τα αγαπημένα κοινωνικά δίκτυα των Γιαπωνέζων και επικεντρώνεται στην ψυχαγωγία και στην επικοινωνία. Για να εγγραφείς, πρέπει να δηλώσεις έναν ιαπωνικό τηλεφωνικό αριθμό, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να μένεις στην Ιαπωνία. Οι χρήστες μοιράζονται αναρτήσεις, φωτογραφίες, βίντεο, προσωπικά μηνύματα και πολλά άλλα. Έχει 24 εκατομμύρια χρήστες, οι οποίοι θεωρούν ότι τους συνδέει με τους φίλους τους, με πιο ουσιαστικό τρόπο από ότι το Facebook.

tsemperlidou.gr

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: Δίνουμε νέα πνοή σε χώρους με ισχυρή ταυτότητα- Εκπόνηση μελετών για Περιφερειακό Αθλητικό Κέντρο και ανάπλαση λαϊκής αγοράς Καλαμάτας

Τη στρατηγική στόχευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την επιτάχυνση ώριμων έργων υποδομής και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών επιβεβαιώνει η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Καλαμάτας και την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α. για την πράξη «Ωρίμανση μελετών αθλητικών υποδομών και αναπλάσεων» στην Καλαμάτα. Η σύμβαση υπεγράφη την Τετάρτη 22 Απριλίου, στα γραφεία

Διαβάσαμε: «Blackwater I. Η πλημμύρα» από τον Michael McDowell

Κυριακή του Πάσχα 1919, Περδίδο, Αλαμπάμα Τέσσερις μέρες έχουν περάσει...

Σχολή προπονητών UEFA B΄ στην Τρίπολη

Η Τρίπολη στο επίκεντρο του ελληνικού ποδοσφαίρου Η Τρίπολη μετατρέπεται σε κέντρο εκπαίδευσης για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς η Ε.Π.Σ. Αρκαδίας φιλοξενεί τη νέα σχολή προπονητών UEFA B. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που στοχεύει στην αναβάθμιση του τοπικού αθλητισμού, προσφέροντας στους συμμετέχοντες τα πιο σύγχρονα προπονητικά εργαλεία. Την εκπαίδευση έχουν αναλάβει δύο κορυφαία ονόματα, οι εκπαιδευτές της ΕΠΟ Ιωάννης Γκίσης και Ιωάννης Ισπυρλίδης, διασφαλίζοντας το υψηλό επίπεδο των μαθημάτων. Στη σχολή συμμετέχουν προπονητές από όλη την Ελλάδα, με την αρκαδική παρουσία να είναι ιδιαίτερα έντονη, καθώς συμμετέχουν 9 άτομα, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Αρκαδίας, Γιάννης Ηλιόπουλος. Η πρακτική άσκηση της σχολής πραγματοποιείται στο γήπεδο της Κάρτσοβας.

Δημήτρης Πτωχός: Ο πολιτισμός ενώνει, εμπνέει και ανοίγει δρόμους για το αύριο-Πρεμιέρα για το 13ο Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Σε ένα σκηνικό μοναδικής ιστορικής και αισθητικής αξίας, η Αρχαία Μεσσήνη άνοιξε και φέτος τις πύλες της στη νέα γενιά, φιλοξενώντας την πρεμιέρα του 13ου Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, που θα διαρκέσει έως τις 8 Μαΐου 2026. Η έναρξη του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και θεατρικών ομάδων από την Ελλάδα και το

ΔΗΜΟΦΙΛΗ