ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΚόσμοςH Apple «ανοίγει» την τηλεόραση

H Apple «ανοίγει» την τηλεόραση

Δυναμικό come back στην οικιακή ψυχαγωγία ετοιμάζει η Apple με το αναβαθμισμένο Apple TV, που θα έχει τη δυνατότητα προβολής βίντεο 4K, ενώ νέα έμφαση δίνεται στις ζωντανές μεταδόσεις ειδήσεων και αθλητικών, σύμφωνα με πληροφορίες.

Το ανανεωμένο box, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στο κοινό μαζί με τα νέα μοντέλα iPhone και Apple Watch τον Σεπτέμβριο, διαθέτει ταχύτερο επεξεργαστή για την προβολή περιεχομένου υψηλότερης ανάλυσης. Ο χαρακτηρισμός 4K είναι ένα πρότυπο ποιότητας που  προβάλλει το περιεχόμενο σε διπλάσια ανάλυση από την καθιερωμένη υψηλή ανάλυση 1080P. Η Apple δοκιμάζει επίσης μια αναβάθμιση της εφαρμογής τηλεόρασης που κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 2016 και επιτρέπει την προβολή περιεχομένου μέσω εφαρμογών που προφέρουν ήδη live streaming.

Το νέο προϊόν αντανακλά τις φιλοδοξίες της Apple στον τομέα του βίντεο όπου βρίσκεται πίσω σε σχέση με τους ανταγωνιστές της Roku, Amazon και Google. Το Apple TV κατέχει μερίδιο μόλις 15% στην αγορά τηλεόρασης με αποκωδικοποιητή (set-top box), σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν στο τέλος Μαρτίου. Η κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας έχει μείνει πίσω επίσης και έναντι των ανταγωνιστών Amazon και Netflix στις σειρές και άλλο περιεχόμενο βίντεο.

Για να δουν βίντεο 4K οι χρήστες θα πρέπει να συνδέσουν το ανανεωμένο Apple TV σε μια οθόνη με δυνατότητες προβολής περιεχομένου υψηλότερης ανάλυσης. Μια μεγάλη γκάμα τηλεοράσεων των μεγαλύτερων κατασκευαστών όπως η Sony και η LG προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα.

Η ναυαρχίδα της Apple είναι το iPhone από το οποίο προέρχονται τουλάχιστον τα μισά ετήσια έσοδά της. Στον τομέα των υπηρεσιών, ξεχωρίζουν το App Store και το Apple Music, τα οποία συνεισφέρουν το 16% των πωλήσεων του τεχνολογικού κολοσσού.

Για να αναπαράγει περιεχόμενο 4K και HDR, η Apple θα πρέπει να κλείσει συμφωνίες με δημιουργούς περιεχομένου που παρέχουν βίντεο σε αυτή τη μορφή. Ήδη έχει ξεκινήσει συζητήσεις με κινηματογραφικά στούντιο για να παρέχουν εκδόσεις 4K των εταιρειών τους μέσω του iTunes, όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες με το θέμα. Ταυτόχρονα, μιλάει με εταιρείες που παρέχουν τις εφαρμογές τους μέσω Apple TV. Οι Vevo και Netflix υποστηρίζουν ήδη περιεχόμενο 4K.

Ταυτόχρονα, βέβαια, η Apple προωθεί και το δικό της περιεχόμενο, προσφέροντας σειρές βίντεο μέσω της υπηρεσίας Apple Music. Σύμφωνα με το Bloomberg News, η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει επιπλέον 1 δισ. δολάρια στην παραγωγή πρωτότυπου περιεχομένου βίντεο. Εκτός από την τεχνολογία, η Apple επενδύει και στο ταλέντο, αφού τον Ιανουάριο προσέλαβε τον Τίμοθι Τέρνταλ στον τομέα του Apple TV. Τον Ιούνιο, προσελήφθησαν επίσης ο Τζέιμι Έρλιτ και ο Τζακ Ωαν Άμπουργκ, πρώην πρόεδροι της Sony Pictures Television.

insider.gr 

Μετάβαση στο περιεχόμενο