Αndroid 8.0 Oreo: Το νεο λειτουργικό της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η νέα, ανανεωμένη έκδοση του Android ονομάζεται Android Oreo και πλέον είναι διαθέσιμη στους χρήστες κάποιων smartphones.

Οι πρώτες συσκευές που αναμένεται να λάβουν το update είναι τα Nexus και τα Pixel της Google και σιγά σιγά αν θέλουν θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες εταιρείες με μερικά από τα smartphones τους που έχουν εγκατεστημένη την προηγούμενη έκδοση του λειτουργικού της Google (Android Nougat).

Ανάμεσα στις νέες δυνατότητες είναι η “έξυπνη αντιγραφή και επικόλληση”, μέσω της οποίας επισημαίνεται ολόκληρη η διεύθυνση, ένας αριθμός τηλεφώνου ή η διεύθυνση μιας ιστοσελίδας, όταν ο χρήστης προσπαθεί να τα αντιγράψει. Επιπλέον, το νεο OS θα περιέχει ένα νέο, επανασχεδιασμένο σύνολο emojis,  τα οποία θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό αυτά που είναι διαθέσιμα στο λειτουργικό iOS της Apple.

Επίσης, το νέο χαρακτηριστικό Instant Apps (Άμεσες Εφαρμογές) επιτρέπεται σε ορισμένες υπηρεσίες να ” επικαλούνται” κάποια τμήματα των Android εφαρμογών τους, ακόμα κι όταν οι χρήστες δεν τις έχουν εγκαταστήσει. 

Τέλος η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google όπως φαίνεται δεν αναμένεται να διατεθεί σύντομα σε πολλούς χρήστες μιας και μόνο το 14% των Android συσκευών ενσωματώνουν το προηγούμενο OS, Nougat και γι’ αυτό το λόγο οι κατασκευαστές ίσως προτιμήσουν να το ενσωματώσουν απευθείας στις νέες συσκευές που θα παρουσιάσουν μέσα στο έτος και να μην αναβαθμίσουν όλα τα προηγούμενα μοντέλα τους. 

ΠΗΓΗ: newsit.gr 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Aποτελέσματα των αγώνων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας στην Τρίπολη

Η πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας ολοκληρώθηκε στο Στρατιωτικό...

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας – Ισχυροί άνεμοι και αφρικανική σκόνη

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, η...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο