Αυτή είναι η νέα απάτη στο Facebook – Επιτήδειοι «κλωνοποιούν» λογαριασμούς για να αποσπάσουν χρήματα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσοχή! Όσοι χρησιμοποιείτε το Facebook κινδυνεύετε να πέσετε θύματα μιας νέας απάτης! Επιτήδειοι «κλωνοποιούν» το λογαριασμό σας προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα από τους φίλους σας.

Νέους τρόπους για να αποσπούν χρήματα από ανυποψίαστους χρήστες του Διαδικτύου βρίσκουν χάκερς, οι οποίοι πια δεν διστάζουν να «κλωνοποιήσουν» ακόμα και το προφίλ των χρηστών στο Facebook. Οι απατεώνες αντιγράφουν τη φωτογραφία του προφίλ και το όνομά του εκάστοτε θύματος και δημιουργούν ένα φαινομενικά πανομοιότυπο λογαριασμό.

Μάλιστα, για να φανεί ακόμα πιο πειστικό, αντιγράφουν ακόμα και τα status που είχαν δημοσιεύσει στο παρελθόν τα θύματα.

814710

Στη συνέχεια, οι απατεώνες στέλνουν αιτήματα φιλίας στους φίλους και την οικογένειά και προσποιούνται ότι είναι το θύμα .

Μόλις «χτίσουν» μια σχέση εμπιστοσύνης με τους φίλους του θύματος, τότε στη συνέχεια ζητούν λεφτά προσποιούμενοι ότι βρίσκονται σε ανάγκη.

newsbomb.gr

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • facebook
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή Β΄ Νηστειών στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Σε συνέχεια της ποιμαντικής περιοδείας που πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος...

Διαβάσαμε: «Κάθαρμα ζητά Βοηθό» από την Hannah Nicole Maehrer

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΒΟΗΘΟΣ. Διαβόητος, επιφανής κακοποιός αναζητά πιστή, συνετή βοηθό...

LIVE | 7o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣ ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ – ΛΕΥΤΕΡΗ ΓΑΒΑΛΑ – ΚΥΡΙΑΚΗ 08/03/26

Η “ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ” πραγματοποιεί μια πολυήμερη “μαμούθ” εκδήλωση, από τις 6 έως τις 17 Μάρτη, τη μεγαλύτερη όλων των εποχών για την Τρίπολη, με 70 Χορωδίες απ’ όλη την Ελλάδα, αριθμός – “ρεκόρ” σύναξης Χορωδιών για τη χώρα μας. ΔΕΥΤΕΡΑ 09 ΜΑΡΤΙΟΥ 2026 | Ώρα έναρξης: 08:00 μ.μ. ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ με τον ΛΕΥΤΕΡΗ ΓΑΒΑΛΑ -σπουδές Ελλάδα και Γαλλία- σε κομμάτια J. S. Bach, J. P. Rameau, W. A. Mozart, F. Mendelssohn Bartholdy, M. Ravel και Μάνου Χατζιδάκι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ