Θοδωρής Τζανέτος: Ο Έλληνας µε καταγωγή από τον Ισαρη Αρκαδίας και τη Σπάρτη που απογείωσε το ελικόπτερο της NASA στον Άρη

 Ο Θοδωρής Τζανέτος, ο Έλληνας επιστήμονας που έγραψε ιστορία στη ΝΑSA ως ο επιχειρησιακός διευθυντής του ρομποτικού ελικοπτέρου «Ιngenuity» που πέταξε για πρώτη φορά στον πλανήτη Άρη, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, περιγράφοντας τη στιγμή της ιστορικής πτήσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 Ο Θοδωρής Τζανέτος, ο Έλληνας επιστήμονας που έγραψε ιστορία στη ΝΑSA ως ο επιχειρησιακός διευθυντής του ρομποτικού ελικοπτέρου «Ιngenuity» που πέταξε για πρώτη φορά στον πλανήτη Άρη, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, περιγράφοντας τη στιγμή της ιστορικής πτήσης.

[iframe width=”1237″ height=”696″ src=”https://www.youtube.com/embed/eRaNQRMcK9E” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

«Περιμέναμε αυτή την ημέρα χρόνια. Η αγωνία μας ήταν στο κόκκινο» τονίζει ο Θοδωρής Τζανέτος, ενώ αναφέρεται στις προκλήσεις του μέλλοντος και στα επόμενα βήματα της NASA.

Ο 30χρονος Θοδωρής Τζανέτος, γεννηµένος στη Νέα Υόρκη και µε καταγωγή από τον Ισαρη Ορεινής Αρκαδίας, τη Σπάρτη και την Αµοργό, είναι ένας από τους βασικούς επικεφαλής στον σχεδιασµό του «Ingenuity».

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ASTERAS AKTOR: Άνοιξε η διάθεση εισιτηρίων για το εκτός έδρας ματς Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό

Ο ASTERAS AKTOR ενημερώνει τους φιλάθλους του που επιθυμούν...

«Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους»: 81 παραβάσεις στην περιφέρεια Πελοποννήσου

Εβδομαδιαίος απολογισμός δράσεων της Εκστρατείας «Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Βεβαιώθηκαν συνολικά - 81 - παραβάσεις Με αφορμή την πανελλαδική εκστρατεία «Μηδενικής ανοχής στη μη χρήση κράνους», οι Υπηρεσίες Τροχαίας, Ο.Ε.Π.Τ.Α. και τα Τμήματα Μεικτής Αρμοδιότητας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, πραγματοποίησαν ελέγχους με στόχο τη σταδιακή και καθολική συμμόρφωση των χρηστών δικύκλων και Ε.Π.Η.Ο. (Ελαφρύ Προσωπικό Ηλεκτρικό Όχημα).

Ιός του Δυτικού Νείλου: Σε επιφυλακή η Αργολίδα – 110 κρούσματα στην Ελλάδα

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται φέτος στις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν αυξημένη επιδημιολογική επιβάρυνση από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΕΟΔΥ, η φετινή περίοδος μετάδοσης ενδέχεται να είναι από τις πιο δύσκολες των τελευταίων ετών, καθώς αναμένεται να καταγραφεί σημαντικός αριθμός κρουσμάτων.