Ολοκληρώνεται ο μεγαλοπρεπής Ι.Ν. Αγίου Νικολάου της Ν.Υόρκης που είχε καταστραφεί στην επίθεση της 11/9 (φωτο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αναστύλωση της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στη Νέα Υόρκη, στο «σημείο μηδέν», δίπλα στην πλατεία του Παγκόσμιου Κέντρου του Εμπορίου, έπειτα από την ολοτελή καταστροφή της, κατά την τρομοκρατική επίθεση που είχε προκαλέσει την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων.

Ως γνωστόν, ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου καταστράφηκε από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο νέος ναός θα λάμπει τη νύχτα, σαν φάρος από μάρμαρο και αναμένεται να είναι έτοιμη κάποια στιγμή τον επόμενο χρόνο. Θα σηματοδοτήσει επίσης ένα ακόμη βήμα στη μακρά ανοικοδόμηση στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης.

Τα παραπάνω επεσήμανε η δημοσιογράφος Κάρεν Μάθιους του «Associated Press» σχετικά με τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου, που έχει σχεδιαστεί από τον φημισμένο αρχιτέκτονα Σαντιάγο Καλατράβα.

Ο νέος ναός θα δώσει στους Ελληνοθόδοξους πιστούς ένα μέρος λατρείας ενώ επίσης οι προσερχόμενοι, οποιασδήποτε πίστης μπορούν να αναλογίζονται τις ζωές που χάθηκαν κατά το τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Νέας Υόρκης.

«Είναι τόσο σημαντική εκκλησία λόγω του τι συνέβη εδώ πέρα», δήλωσε στο «ΑΡ», ο εκτελεστικός διευθυντής της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Τζέρι Δημητρίου. Η Αρχιεπισκοπή, σημειώνεται στο άρθρο, επιβλέπει 540 ενορίες και σχεδόν 1,5 εκατ. πιστούς ανά τις ΗΠΑ.

Όπως ανέφερε ο κ. Δημητρίου, άνθρωποι μπορεί να θέλουν να σταματήσουν να προσευχηθούν αφού έχουν επισκεφτεί το Μνημείο και το Μουσείο της 11ης Σεπτεμβρίου, που είναι λίγα μέτρα μακριά. «Θα τους δώσουμε ένα μέρος να έρθουν να καθίσουν, να καθίσουν εντός της εκκλησίας», επεσήμανε.

Το εκτιμώμενο κόστος είναι 50 εκατ. δολάρια.

Το έργο θεμελιώθηκε στις 18 Οκτωβρίου 2014, ενώ προχθές τοποθετήθηκε ο σταυρός στον τρούλο, δίνοντας στον ναό την τελική του μορφή στην εξωτερική του πλευρά. Στην τελετή παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κούτρας και αρχιτέκτονες του γραφείου του Καλατράβα. Τα «θυρανοίξια» θα γίνουν το 2018.

Δείτε τις φωτογραφίες:

pronews.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στα «μπλε» το Πνευματικό Κέντρο για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής

Το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας φωταγωγήθηκε και έγινε μπλε, για το βράδυ της Μ. Δευτέρας 29 Απριλίου 2024, καθώς ο Δήμος Καλαμάτας ανταποκρίθηκε με χαρά στο εορταστικό κάλεσμα του Make-A-Wish Ελλάδας. Για το Make-a-Wish παγκοσμίως η 29η Απριλίου είναι μια ημερομηνία ορόσημο και γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο με ιδιαίτερο και θεαματικό τρόπο. Στην

Κώστας Τζιούμης: «Είμαστε καθημερινά δίπλα στους ανθρώπους που χρήζουν βοήθειας.»

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 29 Απριλίου 2024, συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Τρίπολης κ. Κωνσταντίνου Τζιούμη και αντιπροσωπείας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, στο Δημαρχείο Τρίπολης. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα ο Δήμος Τρίπολης διαχρονικά μέσω της λειτουργίας των κοινωνικών του υπηρεσιών, έχει υλοποιήσει κοινωνικά προγράμματα και αποδεικνύει εμπράκτως ότι βρίσκεται καθημερινά δίπλα

Καθιερωμένη εκδήλωση «Το Κάψιμο του Ιούδα»

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων του Πάσχα θα υπάρξει μια αλλαγή σε σχέση με την καθιερωμένη πραγματοποίηση του δρώμενου « Το κάψιμο του Ιούδα».  Η εκδήλωση αυτή δε θα πραγματοποιηθεί, ως είθισται, στην Πλατεία Φιλικών «Πλατεία των Προσφύγων της Μικράς Ασίας-Γιώργος Καραγιάννης», λόγω της εκδημίας του σπουδαίου Τριπολίτη και

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής (30/4/2024)

Την Μ. Τρίτη (30/4/2024) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο