Το Ελληνικό Δίκτυο των EUROPE DIRECT διοργανώνει το 7ο EU Roadshow

Το Ελληνικό Δίκτυο Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT διοργανώνει το 7ο EU Roadshow στις 22 Νοεμβρίου 2023 μεταξύ 10:30 και 14:30, τιμώντας το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων, όπου στόχος του είναι η ενίσχυση ταλέντων, η βελτίωση των προσόντων και η απόκτηση νέων δεξιοτήτων.

Μετά από 6 επιτυχημένες διοργανώσεις, 12 πόλεις συνάντησης και 3 διαδικτυακές παρουσιάσεις με τη συμμετοχή δεκάδων εκπροσώπων φορέων και εκατοντάδων συμμετεχόντων πολιτών, το EU Roadshow αποτελεί τη μεγαλύτερη συνάντηση γνώσης και παροχής πληροφόρησης του Ελληνικού δικτύου Europe Direct με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Το φετινό EU Roadshow, διεξάγεται διαδικτυακά και απευθύνεται στους πολίτες των εκάστοτε περιφερειών της χώρας, προσβλέποντας στην ενεργό συμμετοχή τους στις κατά τόπους πρωτοβουλίες. Οι θεματικές ενότητες που θα παρουσιαστούν για το 2023 διαδικτυακά είναι οι ακόλουθες:

1. Επαγγελματική Κατάρτιση & Πράσινες Ψηφιακές Δεξιότητες

2. Οι Δεξιότητες στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης

3. “Skills to thrive”: Επαγγελματικός προσανατολισμός, EURES, Εκπαίδευση Ενηλίκων

Παρακολουθείστε live την εκδήλωση στη σελίδα: https://www.facebook.com/EURoadshow Πληροφορίες για το EU Roadshow και το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων: Το EU Jobs and Mobility Roadshow ξεκίνησε το 2016 και ταξίδεψε στη Βόρεια Ελλάδα, από την Αλεξανδρούπολη έως τη Θεσσαλονίκη, ενημερώνοντας και ενθαρρύνοντας εκατοντάδες νέους για ευκαιρίες απασχόλησης και κινητικότητας στην ΕΕ.

Την περίοδο 2020-2022, προσαρμοζόμενο στις υγειονομικές συνθήκες λόγω της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά σε πανελλαδικό επίπεδο, προσεγγίζοντας ενδιαφερόμενους πολίτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το 2023 ανακηρύχθηκε σε Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων, με διάρκεια από τις 9 Μαΐου 2023 έως τις 8 Μαΐου 2024.

Στόχος του είναι η ενίσχυση ταλέντων, η βελτίωση των προσόντων και η απόκτηση νέων δεξιοτήτων. Οι ενέργειες αυτές προσβλέπουν να συμβάλουν στη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, να καλύψουν τα κενά και τις αναντιστοιχίες δεξιοτήτων στην ΕΕ και να ενδυναμώσουν το εργασιακό δυναμικό, ώστε να αξιοποιηθούν πλήρως οι ευκαιρίες της ψηφιακής και της πράσινης μετάβασης.

Οι Θεματικές Ενότητες της δράσης προσαρμόστηκαν ανάλογα, τιμώντας το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων και αναδεικνύοντας τη μέριμνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση και κατάρτιση των Ευρωπαίων πολιτών όλων των ηλικιών.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκδήλωση με θέμα «Δημοσιογραφία και Πολίτες» στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO 2024»

Ο ενημερωτικός ιστότοπος anagnostis.org και η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος...

13-14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 – Arcadia Classic Tour 2024 με 81 Συμμετοχές

Όλα έτοιμα για την αφετηρία του 10ο Επετειακού Arcadia Classic Tour 2024, μια συνδιοργάνωση των σωματείων  Off Road Team και ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ και την υποστήριξη των ΑΡ.Σ.Ο.Ε. και Ε.Λ.Ι.Α. Το αγαπημένο «μικρό» όλων, το ACT,  είναι ένα διήμερο απόδρασης με το ιστορικό όχημα, συνυφασμένο μέσα στις ορεινές διαδρομές και την ιδιαιτερότητα της Πελοποννησιακής μικρογεωγραφίας που επιτρέπει την άμεση

Πυροσβεστική: 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Συνολικά 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο (9.30μμ Παρασκευή) σε...
Μετάβαση στο περιεχόμενο