12,7 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα για εγκαταστάσεις υποδοχής μεταναστών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε στην Ελλάδα 12,7 εκατ. ευρώ ως χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης για να υποστηρίξει τη δημιουργία εγκαταστάσεων υποδοχής μεταναστών και προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα.

Τα απαιτούμενα κονδύλια προέρχονται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) και θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία τουλάχιστον 8.000 νέων θέσεων υποδοχής.

Ο Επίτροπος κ. Αβραμόπουλος δήλωσε: «η χορήγηση 12,7 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων υποδοχής αποτελεί μία επιπλέον ένδειξη της αλληλεγγύης της ΕΕ και ισχυρή στήριξη προς την Ελλάδα στις προσπάθειές της να διαχειριστεί τις άνευ προηγουμένου μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα. Θα βοηθήσει την Ελλάδα να πετύχει το στόχο της αύξησης της ικανότητας υποδοχής έως τις 50.000 θέσεις, όπως συμφωνήθηκε κατά τη σύνοδο των ηγετών των Δυτικών Βαλκανίων της 25ης Οκτωβρίου 2015». Η χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης που θα χρησιμοποιηθεί για την προμήθεια και εγκατάσταση φορητών προκατασκευασμένων οικίσκων που θα εξασφαλίσουν προσωρινή στέγαση των υπηκόων τρίτων χωρών στις περιφέρειες της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας. Η εν λόγω επιχορήγηση προστίθεται στη χρηματοδότηση που παρέχεται στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος της Ελλάδας για το ΤΑΜΕ, το οποίο καλύπτει το κατασκευαστικό κόστος για την προετοιμασία των χώρων και των εγκαταστάσεων και τις λειτουργικές δαπάνες των εγκαταστάσεων.

Το 2015, η Επιτροπή χορήγησε στην Ελλάδα 146 εκατ. ευρώ ως επείγουσα βοήθεια, είτε απευθείας στις ελληνικές αρχές είτε μέσω διεθνών οργανισμών όπως ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Κόρινθος συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής

Στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής ημέρας Μουσικής, ο Δήμος Κορινθίων οργανώνει μουσικές εκδηλώσεις. Ξεχωρίζει η συναυλία με τον σημαντικό συνθέτη και σπουδαίο κιθαρίστα με διεθνή δράση και αποδοχή Αντώνη Μιτζέλο. Την σκηνή θα μοιραστούν μαζί του οι αγαπημένοι στο κοινό Final Act!! Στη συναυλία θα συμμετέχει  & η θρυλική μπάντα της πόλης “Μουσικές Αναδρομές”. Παρασκευή 21

10ο Τουρνουά Μαχητικών Τεχνών Δημητσάνας από τους «Αετούς Γορτυνίας»

Το 10ο Τουρνουά Μαχητικών Τεχνών Δημητσάνας διοργανώνεται το Σάββατο 22...

Στον Κορυδαλλό ο Απόστολος Λύτρας – Προφυλακίστηκε με απόφαση του εισαγγελέα

Στον Κορυδαλλό κρατείται πλέον ο Απόστολος Λύτρας, μετά την απόφαση...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο